Labdarúgó osztály indul a Csikiben
2009. augusztus 23. vasárnap, 14:25

A Csíkihegyek utcai Pitypang Óvodában már elindultak a futballedzések. Nem, nem elírás történt, az Újbudai Torna Club egyedülálló módon már az óvodában elkezdi az Újbudai sporttehetségek felkutatását.
Az ovifoci persze csak előkészítő, de már itt is kiderül, ki melyik sportágban esélyesebb. A Csíkihegyek utcai Általános Iskolában pedig már foci és kézilabda osztályok indulnak az elsősök számára, ahol az első naptól kezdve komoly szakmai képzés kezdődik.

A délutáni testnevelés órán az ötéves forma kicsikkel már olyan gyakorlatokat végeztet az edző, Jani bácsi, amelyek a labdavezetést, és a cselezést alapozzák meg. Az UTC tényleg belehúzott az utánpótlás-nevelésbe, hiszen új programja szerint az általános iskolákban már első osztálytól indít labdarúgó és kézilabda osztályokat. Jelenleg a Csíkihegyek utcai iskolában kezdi el úttörő pályafutását a kezdeményezés, a többi még a jövő zenéje. Az ovifoci képezné a fociosztályok előkészítőjét, itt már felsejlik, ki melyik területen tehetségesebb.

Még 2002-ben a Testnevelési Egyetem edző szakán elhatároztuk Kenyó Zoltán barátommal, aki most az egyesület labdarugó szakosztályának vezetője, hogy itt a XI. kerületben meghonosítjuk a minőségi futballoktatást - mesél a kezdetekről két füttyszó között Bárdos János, az UTC utánpótlás szakágvezetője.

Azt szeretnénk elérni, hogy egy jó rendszer felépítésével itthon tudjuk tartani legjobbjainkat ahelyett, hogy más egyesületekbe, vagy külföldre mennének - teszi hozzá Bárdos. Az elsősök oktatása annyiban lesz más, hogy a törvény által előírt heti három óra testnevelés mellett plusz két órában tartanak foci, vagy kézilabdaedzést, méghozzá az egyesület jól képzett szakembereinek vezetésével.

A labdarúgást mint tantárgyat fogom oktatni kollégáimmal együtt, így a gyerekek már fiatalkoruk kezdetén valódi szakképzésen vehetnek részt - magyarázza a mindig derűs, de szigorú edző. A délutáni órákra ráadásul más iskolákból és vidékről is járhatnak olyan diákok focizni tanulni, akik nem akarnak kimaradni a minőségi oktatásból.

Az ovifoci a rendszer fontos lépcsőfokát képezi, hiszen itt már nagyjából eldől, ki megy majd labdarúgó osztályba, annak ellenére, hogy az óvodában még szinte mindenki szereti rúgni a bőrt, akár fiú, akár lány. Aki azonban kevésbé tehetséges, más sportág felé irányítják.

A szelekció persze még nem túl szigorú, egy azonban biztos: a mozgékonyság, az elhivatottság és a küzdőszellem mindenképpen szükséges a sport komoly műveléséhez - hangsúlyozza az edző.

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri