Szolgáltatások a Gazdagéti Nyugdíjasházban
2009. augusztus 23. vasárnap, 13:40

A Gazdagréti téri nyugdíjasházban szociális étkeztetést és nappali ellátását (klub) nyújt az időseknek.
Míg a klubokban, a korábbi években ez csak az étkezésre vonatkozott, a 2008. évben igazodva az önkormányzatunkra is kötelező jogi szabályozás változásához, szolgáltatásonként történt meg az önkormányzatra jutó költség meghatározása, és ez alapján kellett megállapítani az intézményi térítési díj mértékét.

Az ellátottakra háruló költség aránya összességében nem növekedett, viszont valóban sor került az egyes szolgáltatások közötti hangsúlyeltolódásra. Amíg például a szociális étkeztetés térítési díja a harmadára, a házi segítségnyújtás óradíja 510 Ft-ról legfeljebb 345 Ft-ra csökkent, ezzel párhuzamosan került sor a nappali ellátás (klub) esetében is a térítési díj bevezetésére.


Fontos megjegyezni, hogy az ellátottakra háruló összeg, a személyi térítési díj - jövedelmi viszonyaik függvényében - az esetek többségében kevesebb az intézményi térítési díj összegénél. Maga az önkormányzati rendelet is tartalmaz egyes ellátásoknál jövedelem-arányos díjmegállapítást, illetve a szociális ellátásokról szóló törvény is felső korlátot szab, a szolgáltatásban részesülő személy jövedelme függvényében - a megfizetendő díj összegére.


Ha például valaki a szociális étkezést és az idősek klubját egyidejűleg veszi igénybe, akkor a két szolgáltatásért legfeljebb a saját jövedelmének (nyugdíjának) harminc százalékát, ha pedig étkezés nélkül kívánja a klub szolgáltatásait igénybe venni, akkor pedig legfeljebb tizenöt százalékát kell megfizetnie.

Ha pedig nem minden nap veszi igénybe a szolgáltatást, akkor a jövedelmének is csak az igénybevétel napjaira jutó részének a tizenöt, illetve harminc százaléka a maximálisan megfizetendő összeg.

 

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri