Felújítási munkák miatt rövidített útvonalon jár a 61-es villamos
2013. október 03. csütörtök, 12:37

2013. szeptember 28-ától (szombattól) október 31-éig (csütörtökig) a 61-es villamosok rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között közlekednek, a Zsemlye utcánál – a Nagyhíd megállónál – található híd támfalainak teljes felújítása, illetve a Völgy utcában a Vadaskerti út és Nyéki út közötti, mintegy 700 méter hosszú, rendkívül rossz állapotú pálya felújítása miatt. A Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között 61V jelzéssel pótlóbusz szállítja utasainkat.

 

Szeptember 28-tól október 31-ig a 61-es villamosok csak rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér és a Zuhatag sor között közlekednek. A villamosok pótlására Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között 61V pótlóbuszokat indítunk. A járatok napközben 5, a csúcsidőszakokban 2-3 percenként követik egymást.

Az átszállások okozta kellemetlenségek mérséklése érdekében a 61V villamospótló autóbusz a Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között közlekedik, a Szilágyi Erzsébet fasoron és a Hűvösvölgyi úton át, a villamossal részben párhuzamosan. A buszok a Széll Kálmán tér M és a Kelemen László utca között a Budagyöngyénél és a Szent János Kórháznál állnak meg, az erre a szakaszra eső megállóhelyek megközelítéséhez a 61-es villamost ajánljuk utasainknak. A Hűvösvölgyi úton közlekedő pótlóbuszok nem érintik a Kelemen László utca és Hűvösvölgy végállomás közötti villamosmegállókat, helyettük a Hűvösvölgyi úton található buszmegállókban állnak meg.

A Széll Kálmán tér M és Hűvösvölgy között utazó utasaink számára javasoljuk, hogy a kényelmesebb utazás érdekében válasszák a villamospótló autóbuszt, azonban ha úti céljuk a Széll Kálmán tér M és a Zuhatag sor közötti szakaszon található, válasszák a 61-es villamost. A pályafelújítás idején Hűvösvölgy és a Hűvösvölgyi útra eső megállóhelyek, valamint a Zuhatag sor; az Akadémia, a Nagyajtai utca; a Városmajor és a Nyúl utca megállóhelyek között csak a 61-es villamos és a 61V villamospótló busz közötti átszállással lehet utazni.

A 61-es villamos és a 61V villamospótló autóbusz közötti átszállást Hűvösvölgy felé a Kelemen László utcai megállóhelyen, Széll Kálmán tér felé a Budagyöngye megállóhelynél javasoljuk.

A 61V pótlóbusz Hűvösvölgy felé az alábbi megállóhelyeken áll meg:

 • Széll Kálmán tér M, végállomás (felszállóhely): 22-es, 22A, 222-es autóbuszok leszállóhelye a Szilágyi Erzsébet fasor felőli oldalon;
 • Szent János Kórház: 22-es, 22A, 91-es, 222-es autóbuszok megállóhelye;
 • Budagyöngye: 22-es, 22A, 129-es, 222-es, 291-es autóbuszok megállóhelye;
 • Kelemen László utca: 29-es, 129-es autóbuszok megállóhelye;
 • Bölöni György utca: 29-es, 129-es autóbuszok megállóhelye;
 • Szerb Antal utca: 29-es, 129-es autóbuszok megállóhelye;
 • Vadaskerti utca: 29-es autóbuszok megállóhelye;
 • Nyéki út: 29-es autóbuszok megállóhelye;
 • Csibor utca: 29-es autóbuszok megállóhelye;
 • Hűvösvölgy, végállomás (leszállóhely): végállomási leszállóhely.

A 61V pótlóbusz a Széll Kálmán tér M irányában az alábbi megállóhelyeken áll meg:

 • Hűvösvölgy, végállomás (felszállóhely): 956-os autóbusz Máriaremete irányú megállóhelye;
 • Csibor utca: 29-es autóbusz megállóhelye;
 • Nyéki út: 29-es autóbusz megállóhelye;
 • Lipótmezei út: 29-es autóbusz megállóhelye;
 • Szerb Antal utca: 29-es autóbusz megállóhelye;
 • Bölöni György utca: 29-es autóbusz megállóhelye;
 • Kelemen László utca: 956-os autóbusz megállóhelye;
 • Budagyöngye: 22-es, 22A, 129-es, 222-es, 291-es autóbuszok megállóhelye;
 • Szent János Kórház: 22-es, 22A, 91-es, 155-ös, 156-os. 222-es
 • Széll Kálmán tér M, végállomás (leszállóhely): 91-es, 149-es,155-ös, 156-os autóbuszok leszállóhelye.

A hűvösvölgyi 57-es, 63-as, 64-es, 157-es, 164-es és 257-es autóbuszok a késő esti időszakban az esetleg késve érkező pótlóbuszokat megvárják a hűvösvölgyi végállomáson.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Az átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét érvényesíteni kell (a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből).

Az átszállójegyet a kényszerű átszállás miatt nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik.

Közúti közlekedés

A munkavégzés idején, szeptember 28. és október 31. között a villamospótló autóbuszok forgalmának gördülékenyebbé tétele érdekében ideiglenes buszsávokat alakítunk ki a Nagykovácsi út és a Kelemen László utca között a Hűvösvölgyi úton a Széll Kálmán tér felé menet. Ezen a szakaszon a parkolóhelyeket ideiglenesen megszüntetjük. Kérjük az itt parkoló gépkocsik tulajdonosait, hogy a járműveket máshol helyezzék el.

A munkavégzésről

A Zsemlye utcai híd szerkezete és az ahhoz kapcsolódó támfalak állapota az utóbbi időszakban rendkívül kritikussá vált. Különösen a tavaszi hóolvadások idején rendkívül valószínű a támfalak megcsúszásának veszélye, ami közvetlenül veszélyezteti a villamosforgalom mellett a környéken a gyalogosok közlekedését is. A BKK és a BKV közös erőfeszítései nyomán sikerült megteremteni a felújításhoz szükséges fedezetet, így kerülhet sor a támfalak, a töltések és a villamosmegállókba vezető lépcsők javítására. A beruházás költsége mintegy 50 millió forint.

A munkák részeként a Völgy utca Vadaskerti út és Nyéki út közötti, mintegy 700 méter hosszú, rendkívül rossz állapotú pálya felújítására is sor kerül. A villamosvágányokon a felújítás után megszűnnek a burkolati hibák, a szerelvények gyorsabban és csendesebben közlekedhetnek majd ezen a szakaszon, vonzó eljutási lehetőséget kínálva Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér felé. A pályafelújítás költsége mintegy 120 millió forint, amelyet a BKV 2013. évi beruházási tervéből biztosítunk.

Budapest, 2013. szeptember 25.

Budapesti Közlekedési Központ

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri