Budapest adósságának több mint 40%-át átvállalják
2013. február 25. hétfő, 09:46

Tarlós István főpolgármester a napokban közölte: adósságátvállalási ráta Budapest esetében nem 40% lesz, hanem ötven és hatvan százalék közötti.

Orbán Viktor miniszterelnök októberben jelentette be, hogy az állam összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át 1956 önkormányzattól. Az adósságátvállalás mértékéről a nemzetgazdasági miniszter és a belügyminiszter legkésőbb február végéig egyezik meg az önkormányzatokkal.

Tarlós István,


Nemrég útmutatót tettek közzé a kormányportálon az ötezresnél nagyobb települések adósságának részleges átvállalásáról. Ezerint az állam 281 ötezres lélekszámúnál nagyobb település, valamint a főváros és a 23 budapesti kerület adósságának egy részét vállalja át. Az, hogy az adósságkonszolidáció mértéke 40, 50, 60 vagy 70 százalék, az egy főre jutó iparűzési adó alapján dől el.


Jelentősen könnyíti a főváros helyzetét a kormány döntése, miszerint átvállalja a nagyobb önkormányzatok adósságállományának legalább negyven százalékát – mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere, miután e témában megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel tavaly decemberben. Akkor a főváros esetében a kormány felelősséget vállalt arra, hogy a 186 milliárd forintos adósságnak legalább negyven százalékát, azaz több mint 74,4 milliárd forintot átvállal.

MTI/MCOnet

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri