A Kossuth Lajos tér és a Várkert beruházásáról is beszéltek a FÁK ülésén Beruházás konferencia
2013. január 21. hétfő, 10:00

Többek között a Kossuth Lajos tér, a Várkert Bazár és a Budavári Királyi Kertek rekonstrukciójának tervezetét és a munkafolyamat jelenlegi fázisát ismertették a Budapest Főváros Államigazgatási Kollégiumának ülésén, amelyet dr. Pesti Imre kormánymegbízott hívott össze.Zumbok Ferenc a Várkert Bazár revitalizációjával kapcsolatban arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy e beruházásban az alapvető szempont az állagmegőrzésre való törekvés, hiszen 1996-ban a világ 100 legveszélyeztetettebb műemléke közé sorolták a területet. A Várkert Bazár és a hozzá kapcsolódó három bérház felújítása teljes mértékben uniós forrásokból valósul meg. A beruházás ősszel indul, befejezése pedig 2014 márciusára várható.
16 év kényszerszünet után a lágymányosi Tüskecsarnok építése is befejeződik – számolt be arról Vígh László. A sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos elmondta, a különleges formájú létesítmény 2014-től az egyetemi sportélet budapesti fellegvára lesz, ám a hallgatók mellett profi versenyzők és szabadidős sportolók is élvezhetik majd szolgáltatásait. Napokon belül indul a közbeszerzési eljárás, 2013 tavaszán kezdődhet, és a tervek szerint 2014 első hónapjaiban fejeződik be az építkezés.
A tervek szerint 2016-ra felépül az új nemzet labdarúgó-stadion a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion melletti területen. A 65 ezer férőhelyes multifunkcionális létesítmény a legrangosabb labdarúgó-mérkőzések mellett más sport- és kulturális eseményeknek, például nemzetközi nagykoncerteknek is otthont adhat. 2020-ig az új nemzeti stadion környéke is teljes egészében megújul. Itt jön majd létre Budapest új sport- és szabadidőparkja, melynek tervezése heteken belül elindul.

A Kossuth tér és környékének átalakítása végeredményeként 2014-re többek között új mélygarázs, térszint alatti látogatóközpont és parlamenti múzeum jön majd létre. A rekonstrukció a Steindl Imre Program keretében valósul majd meg Wachsler Tamás irányításával.
A Fürjes Balázs kormánybiztoshoz tartozó beruházásokról Tóth Csaba, beruházási főtanácsadó tájékoztatta a résztvevőket. Az új Fradi-stadion jogerős építési engedélyei már megvannak, a tervek szerint 2013 első negyedévében kezdődhet a nemzetközi labdarúgó mérkőzéseknek, kulturális és szabadidős programoknak otthont adó 20 ezer férőhelyes stadion építése. 2014 őszén a remények szerint itt kezdheti a szezont a csapat.

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola és a Budapesti Corvinus Egyetemből kiváló  Közigazgatás-tudományi Kar általános jogutódjaként létrejött Nemzeti Közszolgálati Egyetem számára az egykori Ludovika Akadémia épületét újítják fel a VIII. kerületben, valamint új oktatási és sportközpontot építenek két ütemben.


Vígh László, kormánybiztos - Budapesti Istvánmező rehabilitációs programja, kiemelten a Budapesti Olimpiai Központ integrált rekonstrukciója és a budapesti Tüske csarnok

A Ludovika épületét Pollack Mihály eredeti tervei alapján történelmi hűséggel állítják helyre, 200 ezer négyzetméter új oktatási, rekreációs és hallgatói létesítmény épül. A fejlesztés nyomán megáll a városrész amortizálódása, négy év alatt megújul 26 hektár közpark, nő a zöldfelület, növekednek a lakosság szabadidős és kulturális lehetőségei, s erősödik a közbiztonság.

A nagy magyar szellemi teljesítmények bemutató  helye, valamint tudományos és oktató központ lesz a Rubik-kocka formájú múzeum és tudományos központ, amely a tervek szerint 2017-re készül el a Rákóczi híd budai hídfőjénél. Orbán Viktor miniszterelnök az erre vonatkozó szándéknyilatkozatot aláírta Rubik Ernővel, a Rubik-kocka feltalálójával, aki részt vesz az új intézmény létrehozásában.


MCOnet

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri