Az Építész Stúdió tervezheti a Széll Kálmán tér megújítását
2012. december 13. csütörtök, 10:12

Az Építész Stúdió Kft. nyerte a budapesti Széll Kálmán térnek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által kiírt nyilvános építész tervpályázatát, így a társaság készítheti el a végleges terveket a közlekedéstervező Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.-vel közösen – jelentette be Finta Sándor, Budapest főépítésze, a zsűri elnöke kedden.

A főépítész az eredményhirdetésen ismertette: a szempontok között fontos volt, hogy a pályázók hogyan tudják a közlekedési csomópont és a köztér együttélését biztosítani. A nyilvános pályázaton 23-an indultak és senkit sem kellett kizárni – tette hozzá, jelezve, hogy azok a pályázók értek el jó eredményt, akik a tér "tisztítására", átláthatóságának növelésére fektettek hangsúlyt.


A szakmai zsűriben Finta Sándor mellett részt vett a megvalósítással megbízott BKK vezérigazgatója, a három érintett kerület (I., II. és XII.) főépítésze, valamint az építészeti kamarák képviselői.     Vitézy Dávid elmondta: a főváros 2011 elején kezdeményezte a tér megújítását, s három – uniós, kormányzati és fővárosi – forrásból rendelkezésre állnak a teljes körű megvalósításhoz szükséges összegek, összesen 4,2 milliárd forint. Hozzátette: a budai fonódó villamoshálózat beruházásban a legköltségesebb, közlekedéshez kapcsolódó elemeket az Európai Unió finanszírozza.


A BKK vezérigazgatója arról is beszélt, hogy korábban már készült egy koncepcióterv, amely kijelölte a tervpályázat kereteit.    Jelezte: a közlekedéstervezést egy korábbi közbeszerzési eljárásban a Főmterv nyerte, amelynek a továbbiakban együtt kell dolgoznia az Építész Stúdió Kft.-vel. A végleges tervek 2013 tavaszára készülnek el, s 2014 elején megindul a megvalósítás.     A nyertes pályázó munkájában szereplő adatok szerint a metró legyező formájú épületét megtartják, a toldaléképületeket viszont elbontják.

A megmaradó épület üvegből lesz és minden irányból meg lehet majd közelíteni, ebben kapnak helyet a jegypénztárak, az információ és a metró forgalmi iroda. A tér Szilágyi Erzsébet fasor felőli sarkához üzemi funkciókat visznek, a frekventáltabb irányba pedig üzleteket, nyilvános illemhelyeket helyeznek el. Lefedik az utasváró peronokat, a bérbicikli-, vagyis a BUBI-állomásokat, a B+R kerékpártárolókat pedig a Vérmező utcával párhuzamosan haladó új kerékpárút mentén alakítják ki.

bzsm \ brf \ bhi

MT

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri