A Fővárosi Közgyűlés döntött a Móricz Zsigmond körtéri forgalmi rend átalakításáról
2012. október 04. csütörtök, 12:04

Tarlós István főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés felkérésére a Budapesti Közlekedési Központ 2011 nyarán kezdte meg az M4-es metró állomásépítéséhez kapcsolódóan a Móricz Zsigmond körtér felszíni rendezési tervének felülvizsgálatát.

A korábbi tervek lényegében a metróépítés előtti közúti közlekedési állapot helyreállításáról szóltak, így a téren ismét megjelent volna a Fehérvári út – Bartók Béla út átmenő közúti forgalma. Mivel a közeli bevásárlóközpont-fejlesztés nyomán széleskörű városközponti és gyalogoszóna alakult ki a környéken, a Főváros és a BKK elképzelései szerint indokolt volt ennek kiterjesztése.

A BKK által javasolt, és a Fővárosi Közgyűlés által 2012 januárjában elfogadott új koncepció értelmében a metróépítés után sem lenne lehetséges a Fehérvári út felől a személygépjármű forgalom körtéren való áthaladása. Az útpálya helyén kerékpáros- és gyalogosbarát felület kerül kialakításra, amelyre csak a közösségi közlekedés autóbuszai és a helyi üzletek kiszolgálásához szükséges járművek hajthatnak be. A körtér kialakítása így csatlakozik a közeli bevásárlóközpont és vásárcsarnok térségében létrejött zónához, igazi városközponti jelleget biztosítva a kerület központi részének számító Móricz Zsigmond körtérnek. A forgalmi rend felülvizsgálatának eredményeként ugyanakkor nem csak a körtér kerékpáros átjárhatósága és gyalogos kapcsolatai javulnak, de megújul a tér leromlott burkolata is.

A Főváros felkérésére, a BKK és a BKV Metró Projekt Igazgatóság koordinációja mellett a XI. kerület bevonásával 2012 tavaszán megkezdődött az útépítési és forgalomtechnikai tervek elkészítése, összhangban a kerület gondozásában megújuló körtéri Gomba épület tervezési munkáival.

A forgalmi rend átalakításának, és a térburkolat megújításának forrásigénye összesen nettó 160 millió Ft. A költségek finanszírozására vonatkozó javaslatot a Fővárosi Közgyűlés 2012. október 3-ai ülésén elfogadta. A szükséges forrást a Fővárosi Önkormányzat biztosítja, így várhatóan 2013 nyarára újra a főváros egyik kedvelt közösségi terévé, városközpontjává válik a megújult Móricz Zsigmond körtér és a Gomba.

Budapest, 2012. október 4.

Budapesti Közlekedési Központ

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri