Defibrillátorok kapnak helyet a metróállomásokon Budapesten
2012. június 11. hétfő, 09:17

Életet mentett a Puskás Ferenc Stadion metróállomásán tavaly nyáron elhelyezett defibrillátor készülék június 3-án. Az eset nyomán Tarlós István budapesti főpolgármester és Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója úgy döntött, hogy év végéig minden egyes állomás életmentő készülékkel fog gazdagodni.

Szívinfarktust kapott és összeesett egy idős férfi június 3-án, vasárnap a 2-es metró egyik kocsijában. Az utasok a Puskás Ferenc Stadion állomásról riasztották a mentőket, ezzel együtt pedig megkezdték az újraélesztést a kihelyezett defibrillátor segítségével. A sikeres újraélesztés után a férfit a mentők kórházba szállították. Az esetet követően Tarlós István, Budapest főpolgármestere és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója arról döntött, hogy 2012 végéig minden metróállomáson kihelyezésre fog kerülni egy-egy életmentő készülék. A defibrillátorok darabára 500 ezer és 1 millió forint között van, így a megvalósítás összértéke kb. 30 millió forintra tehető.

 

 

 

Év végére minden metróállomáson lesz defibrillátor készülék

 

A 2-es metró vonalán jelenleg csak az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion állomásán található félautomata defibrillátor. A BKK közleménye szerint mind a Főváros vezetése, mind a BKK, mind pedig a BKV számára egyaránt elsődleges az utasok egészsége és biztonsága, ezért minden lehetséges eszközzel segíteni fogják a rosszullétekre való felkészülést.Forrás:bpn.hu

 

-W-

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri