Minden belépő autósnak fizetnie kell – ez a legújabb terv
2012. május 29. kedd, 14:41

Két parkolási övezetet hozna létre Óbuda polgármestere, egyet Budapest határánál, egyet pedig a központban, hogy tehermentesítse a külső kerületeket az autóforgalomtól.

Kevés a parkoló, és a külső kerületeket aránytalanul megterheli a gépjármű-forgalom – az óbudai polgármester szerint ez a legfőbb probléma azzal, ha csak a belső kerületeket védik a főváros dugódíjjal. A III. kerületi önkormányzat vezetője, Bús Balázs éppen ezért azt javasolja, hogy már a városhatárnál fizessenek a fővárosba behajtó autósok. Lapinformációk szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem támogatja ezt a javaslatot.

Óbuda polgármestere két parkolási övezetet hozna létre: egyet Budapest határánál, egyet pedig a városközpontban, hogy tehermentesítse a külső kerületeket az autóforgalomtól. Bús Balázs szerint csak így lenne értelme bevezetni a dugódíjat, a fő probléma ugyanis az, hogy az agglomerációból és vidékről rengeteg autó jön a fővárosba.

„A jelenlegi dugódíj, amit meg lehetett ismerni, alapvetően csak a belvárost védené. A III. kerület már így is egy P+R parkolóvá vált, mert a főváros nem épített elég P+R parkolót, és ráadásul a dugódíjat is egy olyan zónán akarja meghúzni, amely mindenféleképpen hátrányosan érintené a kerületieket” – mondta Bús Balázs a Krónikának.

Bár a BKK még nem döntött, a dugódíj zónahatárát a mostani tervek szerint a Hungária körút és Budai körút határánál húznák. Új parkolókat is kialakítanának: 1240 hellyel bővítenék a mostani valamivel több mint 4500-as rendszert, és a 4-es metróhoz is P+R parkolók épülnének. Óbudán 290 új parkoló lenne, Bús Balázs szerint azonban sokkal több kellene. „Szerintünk ez egyébként elégtelen, itt legalább 1500-2000 P+R parkolót kellene létrehozni. Mind a külső Bécsi úton, mind a Szentendrei út és Békásmegyer határában kellene nagyjából 1500-2000, ad absurdum 3000 P+R parkoló” – mondta az óbudai polgármester.

A Népszabadság úgy tudja, a BKK a hipermarketeknél is lehetővé tenné a parkolást, de még így is nehéz elérni azt a szintet, ami Bécsben van, ahol 32 ezer autó parkolhat őrzött helyen. A BKK a felvetésről későbbre ígért tájékoztatást. Vitézy Dávid vezérigazgató a Népszabadságnak azt mondta, nem tartja kivitelezhetőnek az óbudai polgármester dugódíj-kiterjesztési javaslatát.Forrás: Kossuth Rádió, Krónika

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri