Pótdíjat fizet, aki nem engedi be a kéményseprőt
2012. május 03. csütörtök, 15:17

A kéményseprés díjával megegyező pótdíjat fizethetnek azok a budapesti ingatlantulajdonosok, akik nem engedik be az előre bejelentett időpontban a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) munkatársait. A vonatkozó rendeletmódosításról következő ülésén dönthet a Fővárosi Közgyűlés.György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes indítványában jelzi, hogy évről évre jelentős, és egyre növekszik azon kémények száma, amelyeket a szakemberek nem tudnak megvizsgálni, mivel nem jutnak be az ingatlanba. Mint írta, ez a szám 2006-ban több mint 86 ezer, 2010-ben több mint 153 ezer, 2011-ben pedig több mint 155 ezer volt – utóbbi a teljes kéményállomány 16 százaléka.

A városvezető szavai szerint csak úgy lehet megelőzni a füstmérgezéseket, a végzetes kimenetelű baleseteket, ha az időszakos ellenőrzéseket és a szükségszerű beavatkozásokat maradéktalanul el tudja végezni a FŐKÉTÜSZ.

A rendelettervezet szerint a tulajdonosnak a közszolgáltatási tevékenység díjával megegyező összegű pótdíjat kell fizetnie, ha neki felróható okból nem tudja elvégezni a munkát a szolgáltató. Ennek feltétele az is, hogy a társaság eleget tegyen az előírt értesítési kötelezettségének.

Ha a munkálatok a szolgáltató mulasztásából maradnak el, akkor a FŐKÉTÜSZ-nek kell kötbért fizetnie.

A cég honlapja szerint a kémények ellenőrzésének díja többek között függ attól, hogy egyedi vagy nem egyedi kéményről van-e szó, illetve attól, hogy milyen a fűtés típusa.Forrás: MTI

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri