Öt éven belül Rubik-kocka alakú múzeum nyílhat Budapesten
2012. április 10. kedd, 14:37

2017-re készülhet el a Rubik-kockát formáló múzeum a Rákóczi híd budai hídfőjénél. (Fotó: MTI)
Rubik-kocka alakú múzeum épülhet 2017-re Budapesten, a Rákóczi híd budai hídfőjénél. A projektről szóló együttműködési szándéknyilatkozatot március 30-án írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Rubik Ernő.
A magyar szellemi teljesítményeket mutatja be egészen 1100 évre visszamenőleg az a Rubik-kockát formázó múzeum, mely a tervek szerint 2017-re készül el - jelentette be Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos március 30-án, pénteken.

A programmal kapcsolatos együttműködési szándéknyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálója írta alá. A kormányfő kiemelte, hogy a Rubik-kocka a magyar szellem szimbólumává vált, a múzeum pedig a 21. századi magyar újjászületésének jelképe lehet. Az épülő kulturális központ minden bizonnyal a Rákóczi híd budai hídfőjénél kap majd helyet, de erről még a szakmai szervezetek képviselői is egyeztetnek.


Az elmúlt 1100 év magyar szellemi teljesítményeit bemutató múzeum épül a Duna-parton

A következő évi nemzetközi építészeti pályázat zsűrijének Rubik Ernő is tagja lesz, a kivitelezés pedig várhatóan 2014-ben venné kezdetét. Fürjes Balázs az MTI-nek azt mondta, hogy az elképzelések szerint egy 10-20 ezer négyzetméteres múzeum épülne fel, a beruházás költségeihez európai uniós forrásokat is igénybe vennének, de a kormány akár saját erőből is megvalósítaná a beruházást.Forrás:BPN

-W-

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri