Máshogy járnak az éjszakai BKV-buszok szombattól
2012. március 02. péntek, 14:00

Szombat éjjel 11 órától változik az éjszakai menetrend Budapesten, a korábbi szolgálati járatok többsége megszűnik, helyettük új vonalak jönnek létre, amelyeket az utazóközönség is igénybe vehet - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója pénteken sajtótájékoztatón.


Három vonallal bővítik a hálózatot és új kapcsolatokat is kialakítanak. Szombat este 11 órától a Liszt Ferenc-repülőtér is elérhető lesz: a 900-as éjszakai járat a dél-pesti autóbuszgarázsból indul és az Üllői úton csatlakozik a Deák Ferenc tér felé közlekedő 950-es buszhoz.

Kapcsolat jön létre az óbudai buszgarázs és a Keleti pályaudvar között: a 918-as éjszakai busz a Hungária körúton keresztül közlekedik. A harmadik új járat 968-as számmal közlekedik majd a Cinkota autóbuszgarázs és Kispest, Kossuth tér között a Jászberényi út-Kozma utca-Sibrik Miklós út útvonalon.   

Meghosszabbítják a 908-as és 992-es busz útvonalát Cinkota autóbuszgarázsig, a 940-es és 972-es buszt pedig átvezetik Budaörsön, a 960-as Békásmegyerig megy, a 966-os pedig eléri a Határ úti metróállomást, ahol közvetlenül csatlakozik a 923-as, 914-es és 950-es járathoz. A 979-es és a 999-es járatnak az útvonala változik.   

Vitézy Dávid az előzményekről elmondta, 2005 előtt "elégtelen" volt az éjszakai szolgáltatási színvonal, kevés publikus éjszakai járat volt és azok nem kapcsolódtak egymáshoz, a BKV-s dolgozókat viszont a szolgálati járatokkal szállították, de ezeken a 70 fős buszokon átlagosan öten utaztak.   

Mivel ennek a rendszernek a fenntartása drága volt, 2005-ben 34 éjszakai járatot indítottak, az utasforgalom 67 százalékkal emelkedett. Ezt követően finomhangolták a rendszert, majd tavaly májusban elindult az egész nap közlekedő 6-os villamos.     Hozzáfűzte, 38 szolgálati járat közlekedett, ezek egy nap 600 BKV-s és 400 nem BKV-s utast szállítottak, a rendszer 260 millió forintba került. Ezt a költséget most csökkenteni szeretnék, ezért 5 szolgálati járat marad, ezzel az átalakítással 130 millió forintot spórol a társaság.Forrás:MTI

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri