Tarlós: kénytelen vagyok úgy beszélni, mint Demszky
2012. január 09. hétfő, 10:03

A főpolgármester szerint, ha a BKV nem kap külső segítséget, már februárban leállhat a budapesti tömegközlekedés.

Tarlós István főpolgármester szerint még ma elküldi a miniszterelnöknek azt a hét-nyolc pontos javaslatcsomagot, amely szerinte hosszú távon megoldhatja a BKV gondjait.


Tarlós István a Kossuth rádió 180 perc című műsorában megerősítette: a közlekedési cégnek a hónap végéig 9 milliárd forintot kell visszafizetnie a hitelező banknak, de ezt állami segítség nélkül nem tudja megtenni. Ha a BKV nem kap állami támogatást, illetve valamilyen forráslehetőséget, már februárban leállhat a budapesti tömegközlekedés – tette hozzá a az önkormányzati vezető.

A főpolgármester azt mondta, bár ő szimpatizál az Orbán-kormánnyal, nem úgy mint elődje, mégis kénytelen hasonlóan beszélni, mint Demszky Gábor, aki szintén azt hangsúlyozta korábban, hogy a BKV működési finanszírozása húsz éve megoldatlan.

Tarlós István szerint a problémához tartozik, hogy miközben a főváros a "megtermelt hatalmas GDP-hasznából, amit annyit hangoztatnak, az szja-ból egy árva fillért nem kap", Budapestnek nincs lehetősége saját forrást teremteni a közlekedési társaság finanszírozásához.Segítség helyett egyelőre kommunikációs helyezkedés folyik, és az állam - egyedül Budapest vonatkozásában - még a normatív támogatást is elvette, ami ellentétes az önkormányzati törvénnyel és kezelhetetlenné teszi a helyzetet - mondta Tarlós István a 180 percben.

A kormányfőnek készített javaslatcsomagról Tarlós István elmondta, hogy az abban foglaltak többnyire ismert pontok, de van köztük új elem is. Mint kifejtette, a személyszállítási törvény alapján kiemelnék a rossz hatékonysággal folytatott tevékenységeket a BKV kereteiből, amelyek jegyzéke már készen van; ki kell építeni a behajtási díj bevezetéséhez szükséges technikai berendezéseket; továbbá megkezdték az őrzött P+R parkolók építését.

Tarlós István közlése szerint a működés finanszírozásához két súlyos intézkedést kell hozni párhuzamosan: a közlekedési adó bevezetését és a forrásmegosztási törvény átalakítását.

A főpolgármester a javaslatok között említette az egységes parkolási rendszer szükségességét is, amelyet az új önkormányzati törvény szintén kizár, miközben - álláspontja szerint - az ebből származó bevételeket a tömegközlekedésre kellene fordítani. Tarlós István meglátása szerint ki kell szervezni, legalább részlegesen, a buszszolgáltatást, valamint műszaki-gazdasági szempontból létre kell hozni a MÁV–BKV–Volán holdingot. Forrás: Kossuth Rádió, 180 perc

 

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri