Indulnak a napkollektor-pályázatok
2011. október 13. csütörtök, 09:16

50 százalékos vissza nem térítendő támogatás kapható legfeljebb 800 ezer forint értékben.
Az új otthonteremtési program keretében az alaptámogatáson felül további kiegészítő támogatást kaphatnak azok, akik A kategóriás energiafelhasználású, illetve passzív házat vásárolnak, illetve építenek – hívta fel a figyelmet a Kossuth Rádióban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára.
Bencsik János elmondta azt is: hárommilliárd forint keretösszegből indítják el az új napkollektor-telepítési programot. A használati melegvíz előállítását és a fűtésrásegítést célzó pályázatokat október 25-étől lehet benyújtani, és 50 százalékos vissza nem térítendő támogatás kapható legfeljebb 800 ezer forint értékben.

Az államtitkár közölte: a kormány megváltoztatja a korábbi megújulóenergia-átvételi rendszert is, amely a hasznos hőtermelést összeköti majd a villamosenergia-termeléssel. A rendszer korábban csak a villamosenergia átvételét ösztönözte – emlékeztetett. A hőtermelés azért kerül a rendszerbe, hogy a primer, megújuló energiaforrásból a legmagasabb hatásfokkal a legtöbb energiát lehessen előállítani, és az átvételi, bónusz árakat is ennek megfelelően állapítják majd meg. Ennek köszönhetően a jelenleginél nagyobb arányú megújulóenergia-kapacitás épülhet ki – magyarázta Bencsik János.
Forrás:Hiradó.hu

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri