Fagyott árak a távfűtéses háztartásoknak
2011. október 03. hétfő, 08:36

A hatósági távhőár célja a lakosság kiszolgáltatottságának csökkentése, illetve az ágazat teljes átalakulásának elindítása – mondta lapunknak adott interjújában Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyekért felelős államtitkára. A szakember szerint a szombaton elindult új támogatási rendszer kompenzálja majd a befagyasztott tarifákat, de 10 milliárd forintot azért félreraknak az esetleges többletköltségekre is.Megjelent a miniszteri rendelet a következő szezon távfűtési díjairól. Milyen tényezők befolyásolták a végeredményt?
– A Magyar Energia Hivatal javaslatának figyelembevételével alakult ki az a rendelet, amely október 1-jével lépett hatályba. A rendelet minden egyes hőtermelő és hőszolgáltató esetében egyedi árat állapít meg. A szabályozás a 2011. március 31-én befagyasztott hatósági árak további érvényben maradását rögzíti, így a következő fűtési időszakra nem emelkedik egyetlen hőszolgáltatási körzetben sem a végfogyasztói tarifa. Ez az új hőoldali támogatás bevezetésének köszönhető, amely a villamosenergia-előállítási kompenzációt váltja. A keret fedezi majd a rendelet megalkotásánál meghatározott, indokolt költségeket.

– A rendelet figyelembe vette a március óta zajló világpiaci folyamatokat is?
– Figyelembe vette a földgáz árának alakulását. Emellett azt is, hogy a továbbiakban az elismert nyereség csak 4,5 százalék lehet. Az egy éven belüli, 5 százalék alatti inflációs hatás pedig nem érvényesíthető a végfogyasztói ár megállapításánál, mivel a termelőknek és szolgáltatóknak képesnek kell lenniük arra, hogy az ilyen mértékű pénzromlást hatékonyságjavítással kezeljék. Az árakból kikerültek azok az indokolatlan költségelemek is, amelyek a korábbiakban jelentős mértékben torzították a lakosság által fizetendő díjakat. Ilyen indokolatlan költségek voltak többek között helyi sportegyesületek működtetéséhez, vagy településfejlesztési célokhoz igénybe vett „támogatások”. Tudjuk, hogy ez egy érzékeny területe a távhőszolgáltatásnak, de egyszer itt is rendet kell tenni.
Forrás:mno

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri