Átalakítanák a fővárosban a lomtalanítás rendszerét
2011. szeptember 08. csütörtök, 09:17

A budapesti lomtalanítási rendszer átalakítását tervezi a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. Klug Lajos, a társaság vezérigazgatója kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nem térségenként egyszerre, hanem a lakók megrendelései alapján lenne lomtalanítás a fővárosban.

Ezt kérhetné társasház vagy több családi ház is, a lakosságnak pedig a társaság szándékai szerint nem kerülne külön pénzébe.
Az MTI közleményében olvasható, hogy a vezérigazgató indoklása szerint "az alapelv a rend megteremtése - csatlakozva Tarlós István főpolgármester programjához -, hogy a lomtalanítás ne tükrözzön hadiállapotokat". Hozzátette: az utóbbi években tapasztalható, hogy vannak, akik a lomtalanításokból élnek, "iparággá nőtte ki magát"; közegészségügyileg elfogadhatatlan, hogy az adott helyeken az utcákon élnek napokig, ott főznek és végzik szükségleteiket.

A budapesti lomtalanítási rendszer átalakítását tervezi a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF)
Lomtalanítás a fővárosban fotó:MTI

Klug Lajos, a társaság vezérigazgatója nyilatkozta: a változtatás "nem megy varázsütésre", a Fővárosi Közgyűlésnek rendeletet kell módosítania, és a lakossággal is meg kell ismertetni a részleteket. A vezérigazgató jelezte, hogy a leendő hulladékgazdálkodási törvény kapcsán a kormány is foglalkozik a kérdéssel, és hasonló megoldásokban gondolkozik.
Jelenleg évente egyszer van lomtalanítás a főváros körzetekre osztott kerületeiben, ennek költsége benne van a társasházak által fizetett hulladékkezelési díjban - olvasható az MTI által megjelentett közleményben. (T.A)
forrás:MTI

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri