Lakásfenntartási támogatás: szeptembertől természetben
2011. augusztus 29. hétfő, 08:18

Az eddiginél többen kaphatnak majd lakásfenntartási támogatást, amelynek része lesz a fűtési támogatás is. Ezt szeptember 1-jétől az önkormányzatoktól lehet majd kérni.

Az önkormányzatokon keresztül kérhető az új lakásfenntartási támogatás, amelynek összege 2500-7900 forint között lehet - mondta a Magyar Rádió 180 perc című műsorában Nyitrai Imre, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára.

Augusztus 31-ével megszűnik a korábban megítélt szociális alapú gáz-és távhő-ártámogatás, és beépül a lakásfenntartási támogatásba. A támogatást a fűtési módtól függetlenül lehet igényelni, s a rezsitartozás nem akadály.

A rászorultságot az önkormányzatok megvizsgálhatják majd, s az egy főre eső jövedelem mellett szempont lesz a család nagysága és a lakás, ház mérete is. Ennek alapján, egy elismert lakásfenntartási összeget alapul véve állapítják meg a jogosultságos és az összeget. A támogatást mindenkinek újra kell igényelnie.


A szaktárca korábbi közleménye szerint a támogatás megállapításához szükséges jövedelemhatár 71 250 forint, ami az öregségi nyugdíjminimum 250 százaléka, az eddigi 150 százalékkal szemben. Az erről rendelkező jogszabály szerint a támogatást természetben is nyújthatják, vagyis az önkormányzat közvetlenül a szolgáltatóknak utalja át a pénzt.

A lakásfenntartási támogatásra az idei költségvetés mintegy 22 és fél milliárd forintot biztosít, s a korábbinál többen részesülhetnek belőle, bár az egy háztartásra eső összeg valamivel kevesebb lesz. A nagycsaládosok egy másfajta számítás alapján továbbra is jelentős támogatást kapnak.Forrás:NOL

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri