Az agglomerációkból visszaköltöznek Budapestre
2011. augusztus 04. csütörtök, 10:52

Budapesten is megjelent az a réteg, amely visszaköltözik, vagy ki sem költözik az agglomerációba - mondta Kocsis János Balázs városszociológus. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatója az InfoRádió Aréna című műsorában úgy nyilatkozott: az új agglomerációs törvény segít összehangolni a főváros és az azt körülvevő települések életét.Egyetlen szakértő sem várta, hogy egyre divatosabbá válik majd Budapest belvárosa, mind többen költöznek oda, illetve vissza az agglomerációból - ismerte el Kocsis János Balázs városszociológus az InfoRádió Aréna című műsorában. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatója emlékeztetett: az 1990-es évek közepén az volt a városszociológia legfontosabb témája, hogy mit kezdjünk a gettósodó belvárossal. Mindenki meglepetésére azonban a gettósodás nem következett be. Már abban az évtizedben beindult a belváros nagyon lassú felértékelődése, és kétezres évek elején már láthatóvá is vált, hogy a tendencia tartós.

A szakértő szerint ennek az okai nagyon sokrétűek, de a legfontosabb talán az, hogy megjelent egy olyan réteg, amelynek sok pénze van, de nincsen gyereke - vagyis nagy az elkölthető jövedelme, és nem igényel nagyon nagyméretű lakást. Ennek a rétegnek a tagjai ráadásul igencsak értékelik, hogy a közelükben "zajlik az élet" - tette hozzá, emlékeztetve, hogy a családalapítási életkor Magyarországon is jócskán kitolódott a korábbihoz képest.

A szakértő beszélt arról is, hogy új agglomerációs törvény segít összehangolni a főváros és az azt körülvevő települések életét, de a változások igazán akkor lesznek érzékelhetőek, ha a gyakorlatban is működnek majd.

Szerinte a probléma az, hogy a főváros nagy lélekszámához viszonyítva az agglomerációs települések túl kicsik, tíz-húszezres lakosúak - vagyis teljesen más súlycsoportban vannak.

A közös pontok mindenképpen a közlekedés, az infrastrukturális, a kereskedelmi és ipari fejlesztések lehetnek, mert ezek mindegyike együttműködést igényel. Ami a közlekedést illeti, Kocsis János Balázs szerint a Budapesti Közlekedési Szövetség létrehozása jó megoldás, amely Nyugat-Európában is bevált. Ez azt jelenti, hogy van egy nagy ernyőszervezet, ami megrendeli a különböző szolgáltatásokat, és egységes közlekedési hálót épít ki. Ehhez azonban sok idő kell, ráadásul nagyon nagy érdekellentéteket kell kiiktatni hozzá.Forrás:Hírszerző

 

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri