Minőségi találkahellyé változhat a Széll Kálmán tér
2011. június 30. csütörtök, 08:34

A lehető legolcsóbb megoldással egy jól működő közösségi teret szeretnének létrehozni a Széll Kálmán (egykori Moszkva) tér átépítése során a tervezők.

Mondta el Finta József építész, a tér átépítésének építészeti koncepcióját kidolgozó tervezőiroda vezetője a Népszabadságnak.A napilap csütörtöki számában megjelent cikkben Finta József azt is kifejtette: ehhez nincs szükség se mesterséges dombokra, se a villamos- és buszvonalak lesüllyesztésére.

A Főmterv a tér peremére tolná ki a megállókat, illetve a síneket és a buszutakat, felszabadítva a tér közepét az embereknek. Itt lehetne minőségi „találkahelyeket”, közösségi funkciókat kialakítani. Ehhez a téren el kell bontani a metró legyező alakú épületét, az összes pavilont, és kiseperni az egyébként is elavult utcabútorokat és felesleges építményeket – írja a lap.

Az építész szerint ideális az lenne, ha néhány földszintes ház bontásával közvetlen kapcsolatot lehetne teremteni a Millenárissal a Fény és a Retek utca irányába, illetve a másik oldalon a Városmajorral, távlati lehetőségként a Déli pályaudvar és a Vérmező felé történő nyitásra.

(MTI)

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri