Tarlós István: Budapest fõpolgármesterének lenni nagy érzés
2011. június 06. hétfő, 09:21

Budapesttel kapcsolatban sokféle elképzelés van jelenleg az önkormányzati módosítás kapcsán. A kormányzati elképzelésben nem szerepelt az az elképzelés, hogy kivonnák a tömegközlekedést a fővárosi önkormányzat hatásköréből, de vannak olyan feladatok, melyek túlnőnek Budapesten.Tarlós István a Belügyminisztérium elképzeléseit jónak véli, miszerint a minisztérium a jelenlegi parlamenti viszonyok mellett előre mutat és kezelhető. A főpolgármester szerint, egy városnak egységesnek kell lennie, a politikusok közül pedig kevesen ismerik a várost, akik a parlamentben döntési helyzetben vannak. Tarlós István szerint néhányan olyan ötlettel álltak elő, hogy magát a fővárost kellene megszüntetni, a kerületek pedig egymástól függetlenül működnének. A főpolgármester elmondta, hogy ez az elképzelés nem kormányzati körökből származik.
A feladatáthangolások kapcsán a főpolgármester elengedhetetlennek tartja, hogy a városrendezési jogosítványokat kerületi korlátozások nélkül fővárosi hatáskörré kell tenni, és az utakat, közterületeket fővárosi kézbe kell adni. Tarlós István szerint ha ezek a dolgok hiányoznak, sem komolyabb fejlesztések, sem egységes városrendezés nem jöhet létre.

A főpolgármester szerint Pesti Imre valamit reggelizhetett, amitől az az ötlete támadt, hogy ki kellene vonni a tömegközlekedést a fővárosi önkormányzat hatásköréből.

Tarlós István úgy véli, a kormányzati hivatalnál senki nem ért a közlekedéshez, ráadásul a hivatal elsősorban törvényességi felügyeletet gyakorol, így nyilvánvaló összeférhetetlenség következne be, ha operatív feladatokat vállalna át, hiszen így saját magát kellene ellenőriznie.
Tarlós István tisztában van azzal, hogy az agglomerációt is érinti a főváros közösségi közlekedése, azonban Pest megyének is van saját kormányzati hivatala.Forrás:Bpn

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri