4- es metró
2011. május 12. csütörtök, 09:31

A főpolgármester közönséges hazugságnak nevezte azokat a - francia bíróságon az Alstom cég részéről elhangzott - állításokat, melyek szerint megegyeztek volna az oroszokkal metrókocsik gyártásáról. Tarlós István szerdán a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában megerősítette korábbi közlését, amely szerint a "realitást" egy új tender kiírásában látja.


Tarlós István kiemelte: főpolgármesterként a feladata az, hogy hatósági engedély nélküli szerelvényeket ne engedjen forgalomba. Emlékeztetett arra, hogy az Alstom-szerelvényeknek (az előző városvezetés által kötött) szerződés szerint 2,5 éve Budapesten kellene lenniük, ám jelenleg csak egy prototípus van itt, amelynek nincs vasúthatósági engedélye. Utalt arra is: a Nemzeti Közlekedési Hatóság azért nem tudta kiadni az engedélyt, mert 126 pontban talált kifogást.

Nem egészen értem, hogy a francia barátaink miről vitatkoznak - fogalmazott Tarlós István, aki megjegyezte: ő a cég helyében kijavítaná a szerelvényeket, s szerinte egy ilyen világcéghez méltatlan ez a "makacskodás". Megismételte korábbi közlését, amely szerint ha ezt cég nem teszi meg, akkor várhatóan új tendert írnak ki.


Tarlós István az M1 Ma reggel című műsorában

Tarlós István közlése szerint az Alstom olyan vádakat fogalmazott meg, amelyek nem igazak, és a francia bíró nem adott módot arra, hogy a magyar fél ezekre reagáljon.

Hangsúlyozta: nem igaz, hogy az új városvezetés megállapodott volna az oroszokkal az olcsóbb szerelvények beszerzéséről, a BKV-nál az Alstom állításával ellentétben nem volt általános sztrájk, és a szerelvények beszerzésének összegét nem a BKV működésére akarják fordítani. Hozzátette, hogy az utóbbi "úgy ostobaság, ahogy van". Ezen vádak miatt - amelyek a tárgyaláson hangzottak el - Budapest várhatóan feljelentést tesz rágalmazás és hatóság félrevezetése miatt.

Forrás: fidesz.hu

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri