Elkészült Budapest módosított imázsa
2011. március 17. csütörtök, 09:50

Elkészült Budapest arculatának módosított változata, a tervek már a főpolgármester asztalán vannak - értesült a Népszava. A lap csütörtöki számában azt írták, hogy az új városvezetés szinte mindennel igyekszik szakítani a liberális Demszky Gábor húszéves városvezetői korszakához köthető szimbólumok és szokások terén, Budapest hivatalos jelképeinek módosítása is ennek a törekvésnek része.

Tarlós István főpolgármester már korábban is mondta, hogy neki nem tetszik a főváros zászlaja, azt meg fogják változtatni. A feladatot Bojár Iván András városképvédelmi tanácsadóra bízta.

A Népszava úgy tudja, hogy Tarlós kérése az volt, az új zászlóban a piros-sárga-kék színek „ne legyenek túl hangsúlyosak”, illetve általában az új arculati elemek legyenek „egyszerűbbek, kevéssé harsányak”.

A jelenlegi fővárosi zászló és címer –- utóbbi várhatóan nem módosul -– még 1873-ban, Buda, Pest és Óbuda egyesítésekor született és alapvetően változatlan volt, egészen mostanáig - írta a lap.

A már megtörtént változtatások között említi a lap, hogy a díszpolgári címeket ezentúl nem Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, novemberben, hanem június 19-én adják át, és a március 15-i ünnepi megemlékezést a Petőfi-szobor helyett a Batthyány-örökmécsesnél tartják.
Forrás: MTI

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri