Közmeghallgatás
2010. december 13. hétfő, 13:23

A megjelent kerületi lakók felszólaltak még a Márton Áron tér rendezésének ügyében, a Sasadliget lakópark közbiztonsági kérdéseit illetően és a gazdagréti Rétköz utcai parkolóház megépítése ellen is.

Újbuda Önkormányzata közmeghallgatást tartott a Polgármesteri Hivatal nagytermében. A fórum alkalmával a kerület lakossága személyesen tehette fel kérdéseit az őket érintő problémákról Újbuda vezetésének. A megjelentek elsősorban a közrendet és a közlekedést érintő gondokra vártak válaszokat.

A találkozót Hoffmann Tamás polgármester nyitotta meg, aki arról tájékoztatta a jelenlévőket, december 15-én nyújtják be a jövő évi költségvetési koncepciót, amely ésszerű, és a hatékony működést segítő intézkedéseket tartalmaz majd. Azt is közölte, folyamatban van az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása, melynek eredményeként képet kaphatnak a kerület ügyeiről.

Az első felszólaló a Karolina úti Club Play diszkóval kapcsolatos panaszokat képviselte. A lakó szerint a rengeteg bejelentés ellenére egész éjszaka zajonganak a klubból kiáramló részeg fiatalok. Filipsz Andrea jegyzőasszony válaszában elmondta, a legfrissebb hivatalos mérések szerint a korábbiakkal ellentétben a zajhatás valóban átlépte a megengedett határértéket, ezért az önkormányzat határozata szerint a Play többet nem nyithat ki. A tulajdonosok azonban továbbra is élhetnek a jogorvoslat lehetőségével. Balázs Norbert rendőrkapitány elmondta, a hely őszi megnyitása óta fokozták a rendőri jelenlétet a környéken, melynek következtében több személyt előállítottak, a büntetőeljárások során pedig jogerős ítéletek születtek. Azt is hozzátette, mára jelentősen csökkent a panaszos bejelentések száma, a bezárással pedig remélhetőleg megszűnik a probléma.

A megjelent kerületi lakók felszólaltak még a Márton Áron tér rendezésének ügyében, a Sasadliget lakópark közbiztonsági kérdéseit illetően és a gazdagréti Rétköz utcai parkolóház megépítése ellen is. A Sasadon élők arról számoltak be, környékükön megszaporodtak az autófeltörések és biciklilopások. Az öntevékeny helyiek saját térfigyelő kamerarendszert építettek ki, így társadalmi munkában végzik a lakópark megfigyelését. A Sasadligetiek szóvivője arra kérte a kerület vezetését, kapcsolja be az általuk kialakított megfigyelő hálózatot a rendőrség térfigyelő rendszerébe. Balázs Norbert válaszában elmondta, csak oda kerülhet kamera, ahol jelentős számú bűncselekmény történik, a lakópark azonban nem tartozik ezek közé. Hozzátette, van lehetőség a rendszer csatlakoztatására, de ehhez a személyiségi jogok védelme folytán minden lakó írásos beleegyezése szükséges.

Később a gazdagréti Szivárvány Óvoda Törökugrató utcai tagóvodájának (korábban Aranykapu Óvoda) dolgozói nyújtottak át a szülőktől összegyűjtött aláírásokat. Az óvoda munkatársai és a szülők azt szeretnék elérni, hogy ne szűnjön meg a magas színvonalon működő intézmény, váljon le a Szivárvány oviról és újítsák fel az épületet. Az önkormányzat 2003-ban határozott az intézmény kimenő rendszerben történő megszüntetéséről és az összevonásról. Molnár László alpolgármester azt válaszolta, csak akkor ígérhet bármit, ha befejeződik az iskolák, óvodák felülvizsgálata. Ennek során tanulmányterv készül a kerület ideális intézményhálózatáról, amely befolyásolhatja az ügy kimenetét.

Az Irhás Árok rendbetételéért több helyi lakó emelte fel a szavát. Az ott élő szülők elmondták, az utca közlekedési problémája 30 éve megoldatlan, az elmúlt évek betelepüléseinek köszönhetően pedig életveszélyesé is vált. Az árkokkal szegélyezett, meglehetősen keskeny úton a száguldozó autók már több esetben ütöttek el gyalogosokat, vagy sodortak el gyerekeket. Az farkasréti civilek korábban maguk vették kezükbe az ügyet, és egy uniós pályázat segítségével zártszelvényekkel fedték le az út menti árkokat. Ezzel szerintük nagyjából százmillió forintot spóroltak meg az önkormányzatnak. A helyiek képviselője 700 aláírást nyújtott át a polgármesternek, és azt kérte tőle, a XII. kerülettel összefogva építsenek szélesebb, biztonságosabb úttestet és járdát. Jelen Tamás alpolgármester arra figyelmeztetett, az autósok annyi helyet foglalnak el, amennyit biztosítanak számukra, így a fejlesztéssel növekedhet a csendes lakóövezet forgalma. Azt is hozzátette, a mielőbbi megoldás érdekében, néhány vidéki város példája szerint, a helyiek saját vagyonukkal is hozzájárulhatnak az aszfaltozáshoz. A polgármester ígéretet tett a helyzet kezelésére, és annak mielőbbi felülvizsgálatára.

T.D. - Újbuda

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri