Testületi döntés született a lakáshitelesek megsegítéséről
2010. november 25. csütörtök, 10:19

Újbuda Önkormányzatának képviselőtestülete november 18-án tartotta meg rendes, havi ülését. A képviselők többek között arról döntöttek, a bedőlt lakáshitelesek kamatmentes kölcsönt kaphatnak az önkormányzattól.

Az ülés első perceiben az MSZP által delegált külsős bizottsági tagok, Görög András, Molnár Sándor, Dr. Dérfalvi István és Halász Árpád tették le hivatali esküjüket. A napirendek előtt dr. Balázs Norbert rendőrkapitány tartotta meg időszaki beszámolóját. A 204 hivatásos rendőrt foglalkoztató kapitányság vezetője elmondta, annak ellenére küzdenek továbbra is létszámhiánnyal, hogy Újbudán a legnagyobb a rendőri jelenlét az utcákon. A statisztikák szerint a kerület a bűncselekmények számát tekintve a 4-6. helyen áll budapesti viszonylatban, ezzel pedig a felső középmezőnybe tartozik.

Balázs Norbert a rendőrség eredményeit is érintve példaként elmondta, az elmúlt időszakban 250 lopott autót kutattak fel, és gyanúsították meg a lehetséges elkövetőket. A kapitány azt is kiemelte, az Újbudai rendőrség a főváros legjobban támogatott kapitánysága, többek között ennek köszönhető, hogy csökkent a rendőrök elvándorlása a városrészből. Később arról tájékoztatta a jelenlévőket, a jövőben bármikor a képviselők rendelkezésére áll, ha körzetük közbiztonsági kérdéseiről szeretnének egyeztetni. De azt is felajánlotta, kör e-mailen keresztül havi tájékoztatót küld nekik munkájuk eredményeiről, így élőbbé válhat a kapcsolatot önkormányzat és rendőrség között.

A testület a későbbi napirendek között rendeletet alkotott a bajba került lakáshitelt felvevők megsegítésére. A döntés értelmében azok a kerületi lakók, akik 2008. szeptember 30. előtt kötöttek kölcsönszerződést, kamatmentes önkormányzati kölcsönre pályázhatnak. Ennek összege legfeljebb havi hatvanezer forint lehet, amely maximum egy éven keresztül járhat az erre jogosultaknak. Egy ehhez kapcsolódó pályázat keretében egyébként azok a nehéz helyzetben élő újbudaiak is folyamodhatnak hitelért, akik építkeznének, vagy lakásukat újítanák fel. Ők 50 ezer és egymillió forint közötti keretben kaphatnak kamatmentes kölcsönt. Egy módosítás értelmében mostantól mindkét lehetőség esetében azok is pályázhatnak, akik nem rendelkeznek állandó kerületi lakcímmel, de első lakásukat Újbudán szeretnék megvásárolni. Egy későbbi napirendi pontban döntést hoztak az önkormányzat épületeit üzemeltető és a Hadik Kávéházat működtető cég ügyvezetőjének személyéről is. Az igazgatói pozíciót eddig betöltő Molnár Tibor távozik posztjáról, a testület a feladattal Halassy Istvánt bízta meg.

T.D. - Újbuda

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri