A metróban beléptetőkapuk, a járműveken elektromos készülékkel felszerelt ellenőrök várnák az utasokat.
2010. november 15. hétfő, 11:09

Bankkártya vagy mobiltelefon válthatja ki a BKV papírra nyomtatott bérletszelvényeit - tudta meg a Blikk.

És akár már este birtokba vehetjük a Margit hidat.

Ez azt jelenti, hogy az utasok nem ellenőröknek mutatnák meg a szelvényeket, hanem bankkártyájukat vagy telefonjukat illesztenék a metróállomásoknál lévő beléptetőkapukhoz, a buszokon, villamosokon pedig az ellenőrök elektromos készülékkel ellenőriznének.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója a lapnak elmondta: egyelőre tájékozódnak a lehetőségekről. Hozzátette: más városok rendszereinek előnyeit és hibáit elemzik, mielőtt a budapesti sajátosságokhoz illeszkedő rendszer bevezetéséről döntenek.

A bankkártyás, illetve mobiltelefonos rendszer egyébként olcsó lenne, mert a számítástechnikai háttér adott a bankoknál és szolgáltatóknál, a kapuk kiépítésére pedig lehetne pályázni az Európai Uniónál - olvasható a cikkben.
Forrás: Független Hírügynökség

Akár már este birtokba vehetjük a Margit hidat

Hétfő délelőtt 10 órakor kezdődik a Margit híd hatósági bejárása és a jegyzőkönyv elkészítése. Ha mindent rendben talál az összes hatóság, akkor leghamarabb a délutáni csúcsforgalom után, este lehet autóval felhajtani a hídra, ahol kétszer két sávon haladhatnak majd az autók.A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a hídon kétszer két sávon áthaladhatnak az autók is, alkalmanként félpályás korlátozás lesz. A villamospálya felületét azonban várhatóan december 10-ig más járművek nem használhatják, még a megkülönböztető jelzést használók sem. Ezen felül az ideiglenesen forgalomba helyezett Margit hídon a kihelyezett sebességkorlátozó táblák a megkülönböztető jelzést használó járművekre is vonatkoznak.

Korlátozzák a budai felső rakpart forgalmát is a hétvégén: november 20-án és 21-én csak egy-egy sáv lesz járható a híd rekonstrukciójához kapcsolódó munkák miatt. (rá)

(FH)

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri