Túra-, és programajánló november 5-6-ra
2010. november 04. csütörtök, 11:48

Hétvégén nyit a Mikulásház, ezenkívül Garda fesztivál, és Jeges Sportnap az ajánlóban, de természetesen számos túraprogram is várja önöket a hétvégén.Az újbudai Bakancsos Kör tagjai a Normafa környékén túráznak szombaton, csatlakozni háromnegyed kilenckor, a Moszkva téren, a 61-es villamos megállójában lehet.

A Pest megye túristája címért Ócsa és Szigethalom térségében rendeznek teljesítménytúrát november 6-án, melynek legrövidebb útvonala 15 kilométer, de van 20-, 35-, és 55 kilométeres távolság is. A 15 kilométerre a Dunavarsányi vasútállomáson lehet benevezni 11-től és 13 óraáig, míg a 20 kilométeres verseny a csévharaszti autóbusz fordulóból indul reggel 7 és 9 óra között.

Aki esetleg Székesfehérvárra kirándul hétvégén, az a Városház téren lévő Országalmától indulhat hasonló túraversenyen 6:30 és 8:30 között. A választható távolságok 10 és 25 kilométeresek, de több helyszínen is kialakítanak nevezési pontokat a szervezők, így például Várpalotán, vagy Iszkaszentgyörgyön ahonnan hasonló hosszúságú túrák indulnak A részletes információk a teljesítménytúrázók honlapján olvashatók.

Vasárnap vezetett túra indul a Batthyány téri HÉV végállomásról reggel hét órakor. A csoport szerelvény első kocsijánál találkozik, majd Csillag-hegyig utaznak. Innen mintegy 24 kilométeres sétával gyalogolnak el Dömösig.
A Budapest Sportiroda által szervezett 3. Intersport túranapra november 6.-án kerül sor. A választható távolságok 29, 18 és 10 kilométeresek, a versenyközpont a Csillaghegyi Általános Iskolában lesz, 1038 Budapest, Dózsa György utca 42. Nevezni személyesen vagy az interneten november 4-ig a BSI-ben munkanapokon 9:00-17:00-ig, a helyszínen, a versenyközpontban november 6-én 7:30 - tól, legkésőbb az adott táv utolsó lehetséges rajtideje előtt 5 perccel lehet.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága az Apátkúti völgybe indít túrát november 6-án. A szakvezetéses séta Pilisszentlászló és Visegrád között ismerteti meg az érdeklődőket a Visegrádi hegység természeti értékeivel. Találkozó Pilisszentlászló főterén tíz órakor. Információ: Dr. Jankainé Németh Szilvia

Szintén november 6-án egy másik programot is szervez a Nemzeti Park. Ez a Dinnyési vasútállomásról indul 14:00-kor és kb. 18:00-ig tart. A résztvevők tanúi lehetnek a vadludak esti behúzásának a Dinnyési Fertőn. Erre a programra is bejelentkezés szükséges, információ Nagy Imrénél a Park honlapján megadott elérhetőségen

Környezetvédelmi hónapot rendez a Budapesti Francia Intézet. A filmbemutatóval egybekötött megnyitóra november 4-én kerül sor, pénteken a vidékfejlesztés és környezetgazdálkodás, november 9-én kedden a szélsőséges időjárási események, november 17-én szerdán a hulladékok tárgykörében rendeznek konferenciát, amelyen az Intézet főbejáratánál található regisztrációs lap kitöltése után bárki részt vehet. Mivel 2010 a Biológiai Sokféleség Világéve, november 24-én ezzel kapcsolatban hangzanak el előadások, délután 13:45-től és este 19 órától pedig ismét a természetfilmek vetítésére kerül sor. A Biológiai sokféleséggel kapcsolatos képekből, fotókból összeállított kiállítás november 15 és 24 között tekinthető meg a Budapesti Francia Intézetben melyett a 41-es és 19-es villamosok Halász utcai megállójánál találnak.

A TIT Stúdió Gombász klubjának legközelebi kirándulása november 7-én lesz , az uticél ezúttal Szépvölgy. Találkozó a 65-ös autóbusz III. ker. Kolosy téri végállomásánál reggel nyolc előtt öt perccel.

Pénteken 17:00-tól a BMK Világvallások szabadegyetem előadássorozat keretében Dr. Tóth József beszél az Iszlám világ, politika és hatalom összefüggéseiről. 18:30-tól Ludmann Mihályt hallgathatják meg aki az Iszlám művészetről tart előadást.

November 5-től 7-ig tart a Szent Imrevárosi Búcsú. A kulturális programok sokaságából csak ízelítőként kiemelve, szombat délután kettőtől Csathó Kálmán: Lilla című romantikus színjátékát láthatják a dunaalmási Öregmalom Színtársulat interpretációjában, de lesz Orgonabemutató is, vasárnap pedig az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Ifjúsági Együttese mutatkozik be a Szent Imre Gimnáziumban.

Ebben a hónapban rendezik a Tudomány Ünnepét, melynek alkalmából számos tudományos intézet megnyitja kapuit és különleges programokkal kedveskedik a látogatóknak. Aquincumban november 7-én 11:00-tól régészeti ismeretterjesztő előadásokkal várják a látogatókat. A rendezvényhez kapcsolódva képregény pályázatot is hirdetett a múzeum 12-18 éves diákok részére. A témák amelyek közül egyet kell feldolgoni a következők: Caius Castricius Victor egy napja Aquincumban, Rabszolga voltam Marcus Ulpius Optatus polgármester házában, Aelia Sabina, a jámbor s kedves feleség, Így tártam fel a legiotábor fürdőjét. A témák Aquincumban valóságban élt személyek életéhez kapcsolódnak, így bár a története a pályázók találják ki, az elbírálásnál az ötletesség mellett a történelmi hűséget is figyelembe veszik. Beküldési határidő november 30. Cím: BTM Aquincumi Múzeum, 1031 Budapest, Záhony u. 4.

November 6-án szombaton Részecskefizika a középiskolákban címmel előadóestet szervez fizika tanárok számára a MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézet. A délután folyamán többek között a CERN-ről, a hadronütköztető elmúlt évének eredményeiről, és a gravitációs hullámok természetéről tartanak prezentációt a kutatók. A helyszín: Eötvös József Gimnázium, 1052 Budapest, Reáltanoda u. 7. Kapcsolattartó: Horváth Dezső e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

November 8-án, hétfőn 10 és 18 óra között Nyílt nap lesz az MTA KTM Csillagászati Kutatóintézetében. A program keretében először egy csillagászati előadást hallgatnak meg, majd szakértő vezetéssel megtekintik a Kutatóintézet parkjában álló 80 éves, de működő és automatizált távcsövét. Helyszín: MTA Konkoly Thege Miklós Csillagászati Kutatóintézete 1022 Budapest, Konkoly Thege Miklós út 15-17. Kapcsolattartó: Szabó Róbert e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Az ELTE Kémia Intézete Alkímia Ma című előadássorozatának következő előadása november 11-én lesz. Ekkor Vértes Attila A nyomjelzéstechnika felfedezésétől a modern nukleáris gyógyászatig címmel az orvosi diagnosztika fejlődéstörténetéről tart ismertetőt. A középiskolások számára meghirdetett sorozat bárki számára könnyen megérthető. Az előadásokat csütörtökönként, 17 órai kezdettel tartják az ELTE Pázmány Péter sétány 1/A épületében, a 0.83-as számú Eötvös előadóban.

2010. október 1. és november 15. között ismét megrendezésre kerül a Múzeumok Őszi Fesztiválja - a Múzeumok Mindenkinek Program országos rendezvénysorozata - a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A számos program közül hétről hétre csak példákat emelünk ki, így most az Országos Levéltár mesélő tárgyak sorozatát amelyben november 5 és 12 között Párhuzamos történetek a felfújható földgömbről a Grimm testvérek és Karinthy Frigyes tollából címmel hallhatnak előadást. Előzetes bejelentkezés minden munkanapon 8:30 és 16:00 között, illetve minden pénteken 16:00 és 17:30 között.

A Természettudományi Múzeumban Műhelytitkok címmel tartanak bemutatót munkályukról a múzeum szakértői. November 4-én Fehér Zoltán zoológust a puhatestűekről, november 11-én Szikossy Ildikó antropológust a múmiák fogászati vizsgálatáról lehet kérdezni, 10 és 14 óra között. A program amellett hogy ingyenes, a gyerekek számára is érthetően mutatja be a természettudományos leletmentés kulisszatitkait. A Múzeum meghosszabbította a Hatlábúak Birodalma című kiállítását, így a hozzá kapcsolódó rajzpályázatot is. A kiállításon a számtalan rovarpreparátum mellett a nagy méretű rovarmakettek, a szakértők által írt ismertetők és az interaktív játékok ígérnek igazi családi időtöltést. A kisebbek cincéreket öltöztethetnek, játszhatnak scrabble-t a lepkeszárnybetűkkel és elmélyedhetnek a rovarrekordokban, de hogy a nagyobbak se unatkozzanak addig, a 18 éven felüliek felderíthetik a bűnügyi rovartan rejtélyeit. A szervezők az élményekről készült rajzokat december 31-ig várják az Információs pultnál vagy a Magyar Természettudományi Múzeum1431 Budapest, Pf. 137. címen.

A csepeli bevásárlóközpontban ezen a hétvégén rendezik az ország első Grimasz Fesztiválját. A rendezvény csúcspontja várhatóan a vasárnapi grimaszverseny lesz. A megmérettetésre bárki jelentkezhet, a nevezés és minden program ingyenes. A Hahota Klub tagjai mindkét napon 11, 14 és 16 órakor tartanak foglalkozásokat. A fesztivál ideje alatt keresik a legszebb mosolyú látogatót is, a gyerekeket pedig bohócok, játszóház, arcfestés, és kézműves foglalkozások várják.

November 7-én Jeges Sportfesztivál lesz a Nyugati téri Bevásrálóközpont jégpályáján. Az ügyességi versenyekre reggel 9:00-tól 12:00-ig lehet a feladatokat 12:30-ig kell teljesíteni.A korcsolyás sportnap eseményeit egészségügyi szűrések és életmódtanácsadás egészíti ki.

November 5-től 7-ig tartanak a Nemzetközi Orchidea Kiállítás eseményei a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A kiállítás különlegességei idén a dél-amerikai Dracula Orchideák lesznek, a vásárban pedig az osztrák és olasz növénynemesítők legszebb virágait csodálhatják meg az érdeklődők.

November 6-án Garda Fesztivált rendeznek Tihanyban. A halászat szombaton délelőtt lesz a hajókikötőben, majd délben az Apátságban megáldják a zsákmányt. Ezután halsütés, a második napon pedig az elmaradhatatlan halászlé-, és halételfőző verseny fűszerezi be az őszi hétvégét - emellett halas játszóház, táncház és más szórakoztató programok várják a kicsiket és nagyokat a kétnapos rendezvényen.

November 10-11-én 14 és 21 óra között rendezik az idei Budapest Game Showt a Millenárison a Jövő Házában. Ahogyan a látogatók az utóbbi években már megszokhatták, számos konzolon és számítógépen próbálhatják ki a legújabb és legnépszerűbb játékokat, több versenyen is összemérhetik tudásukat, valamint ismert szakemberek előadásait és bemutatóit is megtekinthetik a nagyszínpadon.

November 14-én a Dohány utcai zsinagógában Az Élet Menete Alapítvány támogatására rendeznek jótékonysági koncertet. A Holokauszt emléknapon fellépő művészek, idén Sztevanovity Zorán, Hernádi Judit, Kern András és Heilig Gábor lesznek.

Újra indult az ismeretterjesztő előadássorozat a Polaris Csillagvizsgálóban. November 9-án a Mars-expedíciók történetéről és az általuk elért eredményekről Boros-Oláh Mónika beszél 19 órától. Derült idő esetén az előadásokat távcsöves bemutató követi.

November 10-11-én 14 és 21 óra között rendezik az idei Budapest Game Showt a Millenárison a Jövő Házában. Ahogyan a látogatók az utóbbi években már megszokhatták, számos konzolon és számítógépen próbálhatják ki a legújabb és legnépszerűbb játékokat, több versenyen is összemérhetik tudásukat, valamint ismert szakemberek előadásait és bemutatóit is megtekinthetik a nagyszínpadon.

November 5-én pénteken nyit Nagykarácsonyban a Mikulásház amely január 6-ig várja a gyerekeket. 1995 óta jelentős fejlődés történt a Mikulás háza táján. Az udvaron már van Csillagjáró Szán, és Jóság kút, a hátsó kertben pedig a rénszarvasokat is meg lehet nézni.Sármos, Csámpás, Talpas, Kerge, Torkos, Bátor, Szélvész, Fürge és Rudolf csapata az idén nyáron három bébi-szarvassal is gyarapodott. 77 ajándék-ládikában lehet elhelyezni az otthonról hozott apró játékokat amelyekért természetesen a láda eredeti tartalma azé, aki a csere-meglepetést beletette. A Mikulás Háztól 500 méterre a Játszóház várja kis vendégeit közel 250 négyzetméteren. A Játszóházban 12 éves korig, minden korosztály megtalálja a számára kedves játékokat (csúszda, ugráló vár, társasjátékok, stb.). Ezen felül kézműves foglalkozások keretében is kipróbálhatják a gyerekek ügyességüket, valamint minden nap megtekinthető a varázsló műsor és bábjáték is. A színpadon előadások, koncertek, színjátékok, bemutatók szórakoztatják a gyerekeket hétvégenként. November 13-án Szarvas Névadó Ünnepség, rajz kiállítás megnyitása, varázslóműsor, és Jön a Mikulás címmel bábjáték a program. A hagyományteremtés szándékával az idei évben Adventi Vásárra is sor kerül 2010. november 27. és december 22. között. A Mikulással is találkozhatnak természetesen ottjártukkor a családok de a gyerekek írhatnak is neki, a borítékon elég annyit feltüntetni: Mikulás, 2425 Nagykarácsony. Előzetes bejelentkezés, csoportok jelentkezése � 20 főnél nagyobb csoportok számára - Rózsa Tündérnél a +36/20/36-26-356 telefonszámon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a hétvégére kiadott előrejelzése szerint, a reggeli köd feloszlása után kezdetben még túlnyomóan napos, száraz idő várható, de szombaton már helyenként tartósan megmarad a köd. Az időszak második felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, egyre többfelé valószínű eső, zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 25 százalékán lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3, 9 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 16, 19, majd többnyire 11, 17 fok között várható. Pontosabb információkért keressék fel a Meteorológiai Szolgálat honlapját

K.A.-Újbuda Tv

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri