Budapesti hírek
2010. október 18. hétfő, 08:48

A budapesti Vidám Park az utolsókat rúgja

Olyan nagy a baj a vurstliban, hogy a pénteken megalakult közgyűlés szakbizottsága már jövő hét elején napirendre tűzi a szórakoztató intézmény ügyét.Volt olyan nap, amikor mindössze 70 ezer forint volt a vurstli kasszájában.

Az utolsókat rúgja a budapesti Vidám Park. Olyan nagy a baj a vurstliban, hogy a pénteken megalakult közgyűlés szakbizottsága már jövő hét elején napirendre tűzi a szórakoztató intézmény ügyét.

A Blikk városházi körökből úgy értesült, hogy az elmúlt héten volt olyan nap, amikor mindössze 70 ezer forint volt a park számláján, így az intézményről kijelenthető, hogy szó szerint „le van égve". A park amúgy is sanyarú pénzügyi helyzetére végső csapást mért az idei időjárás is, a látogatók száma tovább csökkent, egyharmaddal kevesebben váltottak belépőjegyet, mint egy évvel ezelőtt, pedig már a tavalyi esztendő is kritikus volt.

A bajt tetézte, hogy a Fővárosi Közgyűlés augusztusban ugyan megszavazott 200 millió forint gyorssegélyt a parknak, de a a városháza ebből nem utalt át 100 millió forintot. Tiba Zsolt főjegyző nem volt hajlandó elárulni kérdésünkre, hogy miért nem hajtotta végre a hivatal a közgyűlés döntését.

– Semmiről nem tudok semmit – hárított a főjegyző. Úgy tudjuk, pénzhiány miatt a parkkal szerződésben álló bank egy időre zárolta is a vurstli számláját. A napokban azonban háttértárgyalások kezdődtek a pénzintézet és a főváros között, így a zárat feloldották.

Információink szerint ha jövő héten meg is kapja a Vidám Park az elmaradt jussát, abból legfeljebb év végéig tudják kihúzni, így az új városvezetésnek heteken belül döntenie kell a sorsáról. A bezárás egy és negyed milliárd forintba kerülne, hiszen a kölcsönöket vissza kell fizetni.

Ha beolvasztanák az állatkertbe, a meglévő játékokat pedig eladnák, az is elvinne mintegy 1 milliárdot. Az életben tartáshoz viszont évente több százmillió forintot kellene belepumpálni a parkba.

– Még nincs döntés a park jövőjéről. Egy biztos, ott, ahol most van, nem tud fejlődni. Ha összevonjuk az állatkerttel, kérdéses, ki üzemeltesse a műemlék játékokat – mondta Hutiray Gyula, az ügyért felelős képviselő. A politikus egyben biztos, a városvezetés nem akarja eladni a vurstli telkét.

Forrás:blikk

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri