A szakemberek szerint nincs ok az aggodalomra
2010. október 14. csütörtök, 09:07

A Fővárosi Vízművek szakemberei folyamatosan ellenőrizték a Duna vizének állapotát és a vizsgálatok eredményei egyöntetűen azt bizonyítják: az iszapszennyezés olyan jelentős mértékben felhígult, hogy a Dunát elérve nem okozott aggodalomra okot adó elváltozásokat.


A pH-értékre, vezetőképességre és nehézfémek kimutatására végzett, valamint ökotoxikológiai vizsgálatok eredményei egyöntetűen azt bizonyítják: a szennyezés olyan jelentős mértékben felhígult, hogy a Dunát elérve nem okozott aggodalomra okot adó elváltozásokat - olvasható a Fővárosi Vízművek közleményében.

A folyó vizében valamennyi paraméter esetében a normál tartományon belüli értékeket mértünk - tájékoztat a vállalat. Kizárólag az alumíniumra vonatkozóan észleltünk a Dunában a szokásosnál magasabb szintet, de vasárnapra már ez is a felére csökkent, és további csökkenés tapasztalható.

A szakemberek szerint nincs ok az aggodalomra

A fővárosiak vízellátását szolgáló parti szűrésű ivóvízbázis biztonságban van, a budapesti ivóvíz továbbra is biztonságos és fogyasztható. Ivóvíz-biztonsági, vízbázis-védelmi terveinknek és tevékenységünknek köszönhetően a vízellátó rendszerbe kizárólag egészséges ivóvíz kerül


A Fővárosi Vízművek Zrt. az ajkai vörösiszap-szennyezést követően haladéktalanul felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelmi szakemberekkel és a Budapesttől északra tevékenykedő vízszolgáltatókkal annak érdekében, hogy naprakész információkkal rendelkezzünk a szennyezés várható dunai hatásairól - olvasható a közleményben.

A fővárosi vízellátási rendszernek köszönhetően az ivóvíz-ellátás biztonságos. Az ivóvíztermelő kutak parti szűrésű technológiával működnek, amely lassú tisztítás mellett nagy hatékonysággal tisztítja meg a vizet a szennyeződésektől. A vízellátó rendszer kizárólag a parti szűrésre épül, felszíni Duna-vizet nem használunk, a parti szűrés mellett pedig Csepelen és Ráckevén víztisztító-művel is rendelkezünk. A kutak jelentősen mélyebben fekszenek, mint a Duna-meder szintje.Forrás: inforadio

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri