Olcsóbb áram, drágább távhő - mi változik július 1-én?
2010. július 01. csütörtök, 11:06

Nő a távhő díja, de csökken az áram és a roaming ára július 1-én.

Értesültünk az Inforádótol.

 

 

 

Július 1-től 6,7 százalékkal nő a távhő ára a fővárosban, mivel a Főtáv most kezd érvényesíteni egy május elsejei hődíjemelést - mondta Balogh Róbert, a cég szóvivője.

Mint mondta, nyári időszakban egy család általában egy vagy annál kevesebb gigajoule áramot fogyaszt, az áremelés tehát ilyenkor mintegy 200 forintos pluszt jelent. Télen 3-5 gigajoule az átlagfogyasztás, ebben az esetben 800-1000 forintos többlet lesz az áremelés hatása egy család esetében.

Változik a gépjárművek átírásával és eladásának bejelentésével kapcsolatos okmányirodai ügyintézés is, ugyanis az eddiginél több adatnak kell szerepelnie a szerződésben.

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának közlekedési igazgatási és nyilvántartási főosztályvezető-helyettese, Király Katalin ismertetése szerint fel kell tüntetni a rendszámot, az alvázszámot és a gyártmány megnevezését, a felek személyazonosító adatait, a járműhöz tartozó okmányok, a forgalmi és a törzskönyv számát. Jelezni kell azt is, hogy ingyenes vagy visszterhes volt-e a jogügylet. Emellett szerepelnie kell annak is, hogy a tulajdonos mikor vette birtokba a járművet, ésmikor lép hatályba a szerződés.

Jó hír azonban, hogy az áram ára csökken. Az Elmű 1,5, az Émász 5,8, az E.On 4,4, az EDF pedig 4,5 százalékkal mérsékli az árait.

A roaming díjak is csökkentek az Európai Unió területén. A hívásfogadás több mint 22, a hívásindítás 11, az sms-küldés ára pedig csaknem három százalékkal csökken - mondta Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője.

Aki az EU területén mobil-internet szolgáltatást vesz igénybe roaming környezetben, az egészen biztosan számíthat arra, hogy a mobil internetezésének a költsége nem haladhatja meg a 17200 forintot. Ez az a limit, amelyet a szolgáltatóknak automatikusan minden ügyfélnél be kell állítaniuk.

Mindemellett július 1-től a Diákhitel kamata is csökkent. 9,5 százalékról 8,5-re.Forrás:Inforádió

Sigmond Árpád
 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri