Túra-, és programajánló június 19 - 20-ra
2010. június 19. szombat, 10:15

Harley-Davidson Fesztivál, Múzeumok éjszakája, Kittenberger Kálmán Napok és a megszokott túraprogramok, többek között ezt ajánljuk a hétvégére.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a viharkár és az áradások által okozott életveszélyes helyzet miatt a következő útvonalakat zárta le átmenetileg a forgalom elől: Apátkúti völgyben futó aszfaltozott út Visegrád-Paprét között. Piros turista jelzés Ördögbánya-Pilisszentlászló között: Apátkúti völgy, Szentlászló völgy. Rám-völgy; zöld sáv turista jelzés. Pilismarót - Hoffmann kunyhó - Két bükkfa-nyereg közötti aszfaltozott út. Pilismarót-Királykúti nyereg közötti aszfaltozott út. Holdvilág-árok. Paprét-Sztaravoda közötti aszfaltozott út. Szurdok-völgy Pilisszentkereszt alatt – országos kék jelzés része. A látogatási tilalom a gyalogos kirándulókra is vonatkozik! A korlátozás megszegőjét az erdészeti hatóság 10.000 Ft bírsággal sújthatja. Az elmúlt hetek időjárása szintén jelentős károkat okozott a Gaja - völgyben, amely jelenleg nem látogatható. A Gaja partján számos kidőlt fa található, a folyó feletti híd leszakadt. Az áradásnak és a viharos szélnek köszönhetően, kor és fafajtól függetlenül gyökerestől dőltek ki a fák. A kitermelendő fákat már megjelölték és a munkálatokat is megkezdték. Az erdészeti hatóságok arra kérik a természetjárókat, hogy lehetőség szerint a következő hetekben túravezető kíséretében kiránduljanak, a fent említett útvonalakat kerüljék el, a figyelmeztetéseket pedig saját biztonságuk érdekében vegyék komolyan.

Az újbudai természetjáró csoport szombat reggel háromnegyed kilenckor a Batthyány téren találkozik a HÉV sínek végénél. Ezúttal a Paprikás patak völgyébe kirándulnak, a végcél Solymáron lesz, ami kb. négy kilométeres sétát jelent.

Június 20-án a Természetvédők Túrista Egyesülete városnéző túrára indul Veszprémbe. A programban belvárosi séta, várlátogatás és az Állatkert megtekintése szerepel. Találkozó 7:45-kor lesz a Népliget autóbusz pályaudvar pénztárainál.

A Gémes Természetjáró Egyesület Diósjenő környékén szervez teljesítménytúrát szombaton. Nevezni 8 és 10 óra között a diósjenői vasútállomáson lehet, amely megközelíthető a Nyugati pályaudvarról 7:07-kor vagy 8:07-kor induló vonattal, váci átszállással. A választható távolságok 20-, 30-, és 40 kilométeresek.

Nagymaros, Monsberger téren a templom mellől lehet indulni, szintén szombaton, kilenc órakor a Kittenberger Kálmán kerékpáros teljesítménytúrán. A 48-, 118 és 168 kilométeres versenyek útvonalának egy része a szlovák oldalt is érinti, ezért személyiigazolványt mindenképp vigyenek ha nevezni szeretnének.

Óbudán 35 vagy 15 kilométeres körtúrát tehetnek vasárnap a Zöldgömb Sportklub szervezésében. Indulni 8 és 10 óra között az Árpád Gimnáziumból lehet, cél a Laborc utcában található Barátság park. A túrán szalagozás nincs, a tájékozódás a jelzetlen szakaszokon is önállóan történik, az itiner alapján

Vasárnap reggel 8:15-kor a Keleti Pályaudvar pénztárainál csatlakozhatnak ahhoz a csoporthoz amelyik Máriabesnyő és Domony-völgy között fog túrázni Babat-puszta érintésével. A tíz kilométeres útvonal a Gödöllői-dombságon át vezet.

A szentjánosbogarak rajzása várhatóan június 15 és 24 közé esik idén az Alcsúti arborétumban. Ettől kezdve három héten át este nyolc órára várják az érdeklődőket az arborétum bejáratánál. Fél kilenctől szakvezető kíséretében lehet bejárni az alkonyati parkot, és megfigyelni a mécsbogarak repülését, vagy a denevérek vadászatát.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete alkalmából, június 19-én, a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága nyílt túrát szervez a Szinva tanösvényen, majd a túra végén barlanglátogatásra lesz lehetőség a lillafüredi Anna- és Szt. István-barlangba. Vasárnap Bükkszentkereszten gyógyfüves nap lesz, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a területen termő gyógyhatású növényekkel. A programok pontos leírása megtalálható a Nemzeti Park honlapján.

A Gazdagréti Közösségi Ház szervezésében június 19-én Szent Iván-éji Családi Nap lesz a Torbágy és a Frankhegy utca közötti parkban. A bábelőadások, népi játékok, egészségügyi szuűrések, és családi vetélkedők mellett lesz többek között sakk szimultán, rendőrségi bemutatók, 17:45-től pedig a Bikini együttes ad koncertet.

Június 6-27-ig látható a Robotok évszázada kiállítás az Árkád Bevásárló Központban. A tárlat 9 témaszigeten mutatja be a robotika vívmányait, fejlődésének történetét, a játékmodellektől kezdve a filmiparon keresztül egészen az ipari robottechnológiáig. A rendezvény interaktív jellegét többek között egy robotépítő-játszóház biztosítja. Tárlatvezetés: minden nap 14:00 ill. 16:00 órától, a kupolában található színpadtól. A kiállítás nyújtotta érdekességekről minden nap 12-18 óráig egy önjáró, beszélő robot segítségével is tájékozódhatunk.

Több mint negyven zenekar részvételével segélykoncertet rendeznek az árvízkárosultak megsegítésére június 18-án, 18:30-tól, a Dürer Kertben. A belépő minimális ára 500 forint, ezen felül mindenki annyit fizet a jegyért, amennyit jónak lát. A programban magyar underground színtér legismertebb együttesei közül több tucat fellép, így az Akkezdet Phiai, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Nemjuci, a Watch My Dying, a Subscribe, a Grenma, a The Idoru, vagy az Idoru. A zenekarok a beállással együtt 20 percet lesznek színpadon, így összesen hat és fél órás zenei produkcióra számíthatnak az érdeklődők.

275 múzeum közel 2000 programmal és kiállítással várja a közönséget a nyolcadik Múzeumok Éjszakáján, 2010. június 19-én. A programokból csak ízelítőül néhányat említve, Újbudán a Molnár-C. Pál Műterem Múzeumban 16 órától Stróbl Mátyás tart vetítést Stróbl Alajosné 3D-s fotóiból, melyekkel Stróbl Alajos életét, utazásait, műtermi munkáit örökítette meg, majd ezt követően Nagy Ildikó művészettörténész tart előadást Stróbl Alajosról. 18 órától Vizy Rita Chopin-zongorakoncertjét, majd Fenyő Ervin előadóestjét hallgathatják meg. A Magyar Természettudományi Múzeumban öt földrész állatait lehet megmintázni a kézműves asztaloknál, láthatnak húszszoros nagyítású csótányt és hangyát, expedíciós élménybeszámolók hangoznak el, amelyeken többek között új-zélandot, tajvant és vietnamot ismerhetik meg. 17 órakor lakossági fórumot tartanak, ahol megtekinthetik az új, nemsokára nyíló kiállítások terveit, elmondhatják ötleteiket, véleményüket. A Zenetudományi Intézet Zenetörténeti Múzeumában komolyzenei koncertek lesznek a Múzeumok éjszakáján. 17 órától a Bartók teremben Dohnányi Ernő-emlékhangverseny, 19:30-tól madarak Bartók Béla és Kodály Zoltán gyermek- és női karaiban a Pro Musica leánykar előadásában. 21.30 -tól Bartók és Kodály feldolgozásai és népzenei forrásaik. Vezeti: Richter Pál. 23.30 - Haydn-terem és Hatvany-kert - Buda és Pest mulat, 1800-1900. Keringő, csárdás, sramli, operett, kuplé. A Hadtörténeti Múzeumban 18 óra után előadást tart Farkas Bertalan, az udvaron és a Márvány teremben amivel elkerülhető a leselkedő halál címmel- tűzszerész robot bemutató, de lesz repülőgépszimulátor és festékpatronos céllövészet is.

A vidéki múzeumokban hasonló interaktív programok várják a látogatókat, így például a Dobó István Vármúzeumban Egerben, Legyél Te is boszorkány! címmel – boszorkányperek a középkori Magyarországon. Dramatizált perek a látogatók bevonásával. Éjfélig fáklyás vezetés csoportok számára a földalatti erődrendszerben. A csoportok 20 percenként indulnak az információs ponttól. Rendhagyó tárlatvezetés a Játékhagyomány és játékdivat című kiállításban. Aki kérdez: a látogató, aki válaszol: Császi Irén a kiállítás kurátora. A Vármúzeumban 20.30-tól fáklyás felvonulás az Egri Vitézlő Oskola vezetésével. 21 órakor Máglyagyújtás, II. Kárpát-medencei Tűzugrás Fesztivál

Június 15-től kerül megrendezésre Budapesten a Duna Karnevál, mely a komolyzene, a néptánc, a fúvós-, szimfonikus és a világzene, valamint a kortárs tánc hazai és nemzetközi előadóinak jeles fesztiválja. Az idei fesztiválprogramban kiemelt szerepet kapnak a visegrádi országok hagyományait közösen bemutató együttesek. A Karnevál első ízben "költözik" a Néprajzi Múzeumba, ahol a múzeum Európa-gyűjteményének eddig be nem mutatott tárgyaiból készült kiállítás, táncbemutatók, táncházi mulatságok és gasztronómiai ínyencségek várják az érdeklődőket.

Ebben az évben, június 19-20-án az El Bronc Ranch rendezi meg az Általános, Reining és Rodeo szakág közös bajnoki fordulót. Várhatóan Olaszországból és Szlovákiából is érkeznek versenyzők. A versenyek után vasárnap 18:00-tól Magna Cum Laude koncert és tombola zárja az eseményt.

Nagymaroson rendezik a XV. Kittenberger Kálmán Napokat és a XI. Nemzetközi Nyugdíjasklub- találkozót hétvégén. Szombaton Dunaparton délután háromtól vadászkutyabemutató és kutyaszépségverseny, este fél héttől a kőszínpadon Leblanc Győző és Tóth Éva közreműködésével operettduett. Vasárnap reggel héttől horgász-, és főzőverseny, délután kettőtől íjász és solymászbemutató, a Nagymarosi Postagalamb Egyesület dísz- és postagalamb bemutatója, erősemberversenyek, kézműves foglalkozások, és Afrikai karnevál.

Június 19-20-án ismét látványos, változatos programokkal várja az érdeklődőket a XIV. Siroki várnapok. Bemutatót tartanak az Aranykard Sárkányos Lovagok, a Szittya Lovasíjász csapat, és a Milites Christi Templárius Katonai Hagyományőrző Alapítvány, valamint a Kurul dobosok. A vár alatti parkolóban 10-től 16 óráig kézművesfoglalkozások és gyerekprogramok. Szombat este a könyvtár előtti téren Szekeres Adrienn, vasárnap Csonka András ad koncertet.

Veszprémben az Óváros téren, és a Tűztorony udvarban mindkét hétvégi napon Kabóciádé Családi Fesztivál lesz. A színpadon óránként váltják egymást a báb-, és színházi csoportok, de lesz lovas társasjáték, éjszakai kalandtúra és animációs műhely is.

Ópusztaszeren Virágos Szent János ünnepe alkalmából Nemzetközi Népzenei és Néptánc találkozót tartanak június 19-én. Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak, már-már elfeledett mesterségek bemutatkozása, nádsípkészítés, agyagöntés, azsúrozás, textil-előnyomás, kosárfonás, bábelőadás és színjátékok, népzenei koncert teszik igazán tartalmassá a napot. Esti oskola - a tanító úr 20 órakor tanórára, 22 órakor pedig diavetítésre várja a kis- és a véndiákokat. Ezen a napon a Feszty-körkép 18.30-kor és 21.30-kor is megtekinthető

A Csárdás Napja szintén június 19-én várja a magyar tánc kedvelőit Bajára. Egy Guinness rekordkísérlet keretében a szervezők tervei szerint legalább 500 pár táncolja majd egy időben a városközpontban, a Szentháromság téren a csárdást. Az ötlethez örömmel kapcsolódtak a helyi és a környékbeli tánccsoportok, de minden további önként jelentkező párt szívesen fogadnak a szervezők. A halászléfőzőversenyek rajongói is elkezdhetnek már gyakorolni, mert az idén 15. alkalommal megrendezendő Bajai Halfőző Fesztivál is a Csárdás Éve jegyében telik 2010. július 8-11. között. A nyitónapon a Felső-Bácskai Néptáncgála sztárvendége a Csík együttes lesz. A további napokon különböző színpadi és kiegészítő programok is a csárdásra épülnek. Július 10-én, a halfőzés napján is a csárdás zenés és táncos elemeié lesz a színpad. Ekkor Baján vendégeskedik majd többek között a világhírű Experidance Táncegyüttes is.

Péntektől vasárnapig a szegedi Maty-éren rendezik meg az idei első felnőtt Európa- és világbajnoki kajak-kenu válogatóversenyt. Az olimpikon Vajda Attila kihagyja az idei Európa-bajnokságot, így csak 5000 méteren, edzés jelleggel teszi vízre a hajóját. A sprinterek között azonban Kovács Gergely, Nagy Péter és Bozsik Attila mellett a válogatón most már elindul a betegségéből felépült Horváth Gábor, de ott lesz a mezőnyben Sydney olimpiai bajnoka, a 43 esztendős Pulai Imre is, akitől nagy bravúr lenne az Eb-indulás jogának megszerzése.

Június 11-től 26-ig várja a látogatókat a Ferencvárosi Fesztivál. Az Albert Stadionban könnyűzenei koncertek lesznek, 25-én, és 26-án például a Társulat viszi színre az István a királyt.

2010. június 17-én este fél 8-kor tartja az Eötvös Művészeti Együttes az „Egyetemisták egyetemistáknak” háromrészes hangversenysorozat befejező koncertjét Tánc a zenében címmel. A műsor zenés táncos kirándulásra hív barokktól egészen a magyar népi muzsikáig, Bachtól Bartókon át Kodályig. Cimbalmon közreműködik Gódor Erzsébet és Szakály Orsolya. Művészeti vezető: Kovács László Liszt-díjas, érdemes művész.

Egész héten zajlanak Alsóörsön a Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál eseményei. A péntek este koncertet ad az Omega, szombaton pedig a Zanzibár és a Tankcsapda színesíti a zenei repertoárt. A fesztivál ideje alatt a környék látnivalóihoz motorostúrákat vezetnek, de üzemel egy nyári jégpálya is. A hagyományokhoz híven hétvégén lesz sörivó- és hordógurító-verseny, motoros ügyességi játékok, kaszkadőrshow, rendőrmotoros és erősember-bemutató. Szombaton tartják a motoros felvonulást. A rendezvény teljes időtartama alatt, de főként a szombati felvonulás idején Balatonalmádi, Tihany, Veszprém térségben jelentős forgalomkorlátozásra lehet számítani. Szombaton veszi kezdetét az Ultrabalaton partnerrendezvény, melynek során a résztvevők két nap alatt kívánják körbefutni a Balatont. A tihanyi indulást Harley-Davidson rendőrmotorosok vezetik fel.

Június 5 - 27. között négy hétvégén át 10 és 18 óra között ingyenes gyerekprogramok várják az egész családot a Hajógyári-szigeten. Fellép többek között Gryllus Vilmos, az Alma zenekar, a Kaláka, Halász Judit, Bartha Antal Bábszínháza, a Langaléta Garabonciások és még sokan mások. Az idei Gyereksziget részletes programkínálata a rendezvény honlapján olvasható.

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri