Kerületi bűnügyek
2010. január 04. hétfő, 09:59

Kirakatbetörőt fogott el egy járókelő, meglett a félmilliónyi ékszer, és Egy polgárőr három betörőt fogott el egymaga.

 

Kirakatbetörőt fogott el egy járókelő, meglett a félmilliónyi ékszer, és Egy polgárőr három betörőt fogott el egymaga.

 

2009. december 29.-én, 12 óra 30 perc körül a kerület egyik ékszerboltjához riasztották járőröket, mert annak kirakatát feltörték. A helyszínen az egyik tanú elmondta, hogy az utcán arra lett figyelmes, hogy a ház aljában lévő utcafrontra néző ékszerüzletből egy ismeretlen személy kiabál neki, hogy "fogják meg tolvaj" és egy onnan távozó kapucnis alakra mutatott.

Az ismeretlen kapucnis személy mellette haladt el, akit követni kezdett, majd utolérte és megállásra szólította fel, melynek az elkövető nem tett eleget.
Ekkor dulakodás alakult ki közöttük, melynek során az elkövető a földre került, majd a tanú visszatartotta a rendőrség kiérkezéséig.
A dulakodás során az elkövető nem sérült meg, viszont korábban, az ékszerüzlet kirakatának betörésekor, illetve, amikor benyúlt az ékszerekért, akkor elvágta a tenyerét.
A kiérkező rendőrök az elkövető kabátjában megtalálták az eltulajdonított ékszereket.


Mint utólag kiderült az elkövető készülve arra, hogy az ékszerüzlet kirakatából elvegye az értékeket, magához vett egy kalapácsot, azzal a nyitva tartó ékszerüzlet kirakatához ment, azt betörte, és amit elért  mintegy 650.000 forintnyi ékszert  kivett, majd elkezdett menekülni.


Az elkövető gyors elfogása annak volt köszönhető, hogy a közelben tartózkodó tanú közbe mert avatkozni és élt azzal a jogával, hogy bűncselekmény elkövetőjét a rendőrség kiérkezéséig visszatartsa, így segítve az áldozatot abban, hogy az értékeit visszakapja.


Köszönöm szépen a határozott, gyors fellépését a tanúnak, aki jelentősen segítette a rendőrség munkáját.
Többek között ezért lenne fontos, hogy több rendőr legyen a kerületben, hogy hamarabb, gyorsabban tudjunk reagálni a bűncselekményekre, az elkövetőket el tudjuk fogni és az eltulajdonított értékeket vissza tudjuk adni a sértetteknek.
B u d a p e s t, 2009. december 30.

T i s z t e l e t t e l :
dr. Balázs Norbert alezredes,kapitányságvezető

 

2009. decemberében, a kerületünk egyik hétvégi házas övezetében, Mészáros Csaba, a Sashegy Polgárőr  Egyesület polgárőre, aki mint minden nap, a rendőrség munkáját segítve, járőrözött. Ekkor észlelte, hogy az egyik hétvégi ház kerítésén kiugrik három ember.Őket azonnal felszólította, hogy álljanak meg.
A három betörő ennek nem akart eleget tenni, de figyelemmel arra, hogy Mészáros Úr küzdősportokban meglehetősen gyakorlott, gyorsan és hatékonyan, a hatályos törvényeink szellemében, rábírta őket arra, hogy maradjanak vele és együtt várják meg a rendőrséget.
Mészáros Csaba polgárőr felkérésének eleget tett a három büntetett előéletű betörő, majd elnézést kértek és megvárták, amíg kollégáim a helyszínre érkeznek.
Természetesen az elkövetők visszatartása szakszerű és jogszerű volt, illetve sérülést nem állapított meg a rendőrorvos.
Mint kiderült az elkövetők amellett, hogy büntetett előéletűek, ezen a területen is több betörést követtek el, így most előzetes letartóztatásuk ideje alatt megkíséreljük megállapítani, hogy milyen más bűncselekményeket követtek el.
Ismételten szeretném megköszönni a Sashegy Polgárőr Egyesület tagjainak a mindennapos segítségét, hiszen néha több időt töltenek szolgálatban közterületen, mint a rendőri állomány, mindezt önként, fizetség nélkül, csak elhivatottságból.

Köszönöm Mészáros Csaba polgárőrünknek, hogy elfogta a három betörőt.
B u d a p e s t, 2009. december 30.
T i s z t e l e t t e l :
dr. Balázs Norbert alezredes
kapitányságvezető

 

T-kód a baktövis titka

T-kód a baktövis titka több sztárnak új bevált öregedés gátló csodaszere. Tudj meg többet a T-kód baktövis termékekről>>>  A T-kód kutatócsoport által Magyarországon fejlesztett különleges termékcsalád.


yeni kliplervideo izlealbum indirCetYoutubewallpapershd wallpaperssarki sozlerimuzik dinle lyrics video izle muzik dinle muzik
sex hikayeleri sex hikayeleri r57 shell,c99 shell sex hikayeleri
sex hikayeleri